Analyse
Singulus Technologies 14 jaar geleden - maandag 7 april 2003
SINGULUS TECHNOLOGIES

SECTOR: DVD-apparatuur
BEURS: Frankfurt NM
KOERS: 13.60 EUR
RISICO: ****

De Duitse fabrikant voor de productie van optische schijven (CD, DVD) heeft zijn jaarresultaten gepubliceerd voor het boekjaar 2002. Dankzij de boom van de DVD-sector in Europa en in de VS is de omzet zoals voorzien met 31 % gestegen tot 278,8 miljoen EUR ten opzichte van 2001. Het bedrijf heeft ook woord gehouden op het niveau van de rentabiliteit met een stijging van de nettowinst met 29 % tot 0,99 EUR per aandeel. Anderzijds kent het orderboekje ook een stijging, wat dit jaar zou moeten uitlopen op een nieuwe groei van de omzet en de winst.

De groep blijft overigens leider in haar domein. Met 65 % marktaandeel op het niveau van de vooraf beschreven DVD is haar positie benijdenswaardig voor haar concurrenten (Pfeifer Vacuum, Steag Hamatech). Singulus is immers het enige bedrijf dat alle stadia beheerst van een reproductielijn voor optische schijven. Deze technologische voorsprong op de concurrentie laat toe progressief door te dringen in de opkomende markt van de beschrijfbare DVD, de voornaamste groeimotor voor de twee of drie komende jaren.

De resultaten 2002 bevestigen het : Singulus bevindt zich in een gunstige positie met een leidersstatuut op commercieel en technologisch gebied, uitstekende marges, een gezonde balans en groeimarkten en dit alles tegen een redelijke prijs. KOPEN.

EVOLUTIE VAN SINGULUS IN EUR

 

Deel dit artikel