Analyse
Kort nieuws 14 jaar geleden - maandag 28 april 2003

KORT NIEUWS

· Spijts de zwakke maartverkoop in Duitsland en Nederland, rekent Van de Velde (+2,1 %) voor 2003 op een kleine omzetgroei. De Hongkongse dochter Top Form zou geen hinder moeten ondervinden van het sars-fenomeen. Houden.

· Atenor (-4 %) boekte ±4 EUR meerwaarde per aandeel op een gebouw (Vorstlaan). Kopen.

· Tessenderlo (-7,5 %) zag zijn kwartaalwinst met 9 % dalen (dure grondstoffen en lage dollar). Ook het 2de kwartaal wordt moeilijk. Houden.

· Suez (+0,7 %) heeft praktisch zijn ganse participatie (10,8 %) in Fortis (-7 %) van de hand gedaan, wat voor koersdruk zorgde. Beide zijn koopwaardig.

· Corus spurtte 39,5 % hoger. De beleggers hebben blijkbaar vertrouwen in het nieuwe management. Dat moet echter nog alles bewijzen. Houden.

· Bij Casino (-5,1 %) daalde de kwartaalomzet met 0,9 %. Zonder valuta-effecten steeg hij met een lichtjes tegenvallende 5,6 %. Niet kopen.

· Na de geruststellende omzetgroei in het eerste kwartaal moeten Merck (+8,4 %; niet kopen) en Eli Lilly (+1,5 %; niet kopen) de voor 2003 vooropgestelde winst kunnen halen. Vermelden we ook dat Merck weldra dochter Medco naar de beurs brengt.

· VW (-6,6 % voor het VZ-aandeel) en DaimlerChrysler (-3,9 %) geven toe dat ze in een dipje zitten. Voor deze laatste herzien we onze winstcijfers. Toch blijven we beide kopen.

· Renault (+6,7 %; kopen) profiteert van de goede resultaten van dochter Nissan, terwijl Peugeot (-0,2 %; niet kopen) goede verkoopcijfers haalt voor het merk Citroën.

· Deutsche Bank (-2,4 %) moest in het eerste kwartaal meer waardeverminderingen dan verwacht boeken. Afblijven.

· Michelin (-1,3 %, houden) en Valeo (-0,9 %; houden) blijven erg voorzichtig voor 2003. We verlagen onze winstramingen 03 en 04 voor Valeo.

· De kwartaalomzet van Nestlé (-2,8 %) steeg met slechts 2,5 %, terwijl er op lange termijn op een interne+ groei van 4 % gemikt wordt. Houden.

 

Deel dit artikel