Analyse
Alpha Mos 14 jaar geleden - maandag 10 februari 2003

ALPHA M.O.S. - ondanks de eerste winst blijft de omzet erg zwak

SECTOR: elektronische apparatuur
BEURS: Parijs NM
KOERS: 2,75 EUR
RISICO: *****

Belofte maakt schuld ! Alpha M.O.S., Frans specialist in de digitalisering van menselijke zintuigen, heeft zijn eerste winst geboekt voor zijn boekjaar 2001/2002 afgesloten op 30 september. Het moet gezegd worden dat het kosten noch moeite gespaard heeft om daarin te slagen. Ook al zorgden de commerciële inspanningen ervoor dat de omzet dit jaar met bijna 49 % gestegen is tegenover vorig jaar, toch heeft Alpha M.O.S. deze prestatie ook en vooral te danken aan een bijzonder streng kostenbesparingsplan. Zo werd het personeelsbestand in twee jaar tijd herleid van 40 tot 30 personen.

De winst per aandeel blijft dan wel symbolisch – 0,04 EUR – maar bewijst de capaciteit van het bedrijf om winst te maken. Dat volstaat echter niet. Ondanks een jaarlijkse groei van 49 % blijft de omzet van Alpha M.O.S zwak met 4 miljoen euro en ook al voorziet de directie een toename van de verkoop met minimum 10 % voor dit jaar, toch zou de omzet nauwelijks meer dan 5 miljoen EUR bedragen.

Hoewel wij het belang van een elektronische neus of tong niet kunnen ontkennen in het kader van kwaliteitscontroles in fabrieken, moeten wij toch vaststellen dat de industriëlen weigerachtig blijven om ze te gebruiken en dit ondanks de commerciële inspanningen van Alpha M.O.S. Toch kan enkel het gebruik door de industriëlen de verkoop stimuleren. Net als de directie beschikken wij momenteel niet over enige zichtbaarheid hieromtrent.

De perspectieven van de elektronische neus of tong zijn zeker niet oninteressant maar ze moeten helaas in een optiek van zeer lange termijn overwogen worden. Voor een dynamischer beheer raden wij u aan te profiteren van de recente koersstijging om te VERKOPEN.

EVOLUTIE VAN AMOS IN EUR

 

Deel dit artikel