Analyse
Kort nieuws 14 jaar geleden - maandag 27 januari 2003

KORT NIEUWS

· Omega Pharma (+5,1 %) heeft zopas twee kleine overnames gedaan, een in Portugal en een in Griekenland, een nieuwe markt voor de groep. Houden.

· Avis Europe, 59 %-dochter van D'Ieteren (-5,9 %) heeft een bod gedaan op de activiteiten van Budget in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In geval van succes, stijgt het marktaandeel van Avis in Europa van 18 naar 20 %, maar in eerste instantie zal de operatie aan de winst knabbelen. Houden.

· Het bod op Ontex (+0,1 %) zal waarschijnlijk midden februari van start gaan. In afwachting daarvan, houden.

· Om de bij de fusie beloofde besparingen te realiseren, gaat Arcelor (-7 %) zijn minst rendabele activiteiten herstructureren. Zo gaat de "warme" lijn in Luik dicht. Een sociaal pijnlijke, maar economisch verantwoorde operatie. Kopen.

· Bij Lafarge (-12 %) steeg de omzet in 2002 wel met 6,7 %, maar de groep waarschuwde ervoor dat de winstramingen van de analisten te optimistisch zijn. We behouden onze, overigens voorzichtige, winstprognoses. Kopen.

· Het feit dat zowel S&P als Moody's de kredietrating van Ahold (-13,2 %) verlaagden, wijst op een toegenomen risico. Toch blijven we Ahold kopen.

· Dat de omzet van Casino (-6,9 %) vorig jaar slechts met 3,9 % toenam, was een kleine tegenvaller. Niet kopen.

· PPR (-4,3 %) blijft voor een prikje Gucci-aandelen op de markt bijkopen en heeft nu al 58,2 % van het kapitaal in handen. Niet kopen.

· RTL (-6,3 %) zag zijn omzet in 2002 met 10 % toenemen. Voor dit jaar zit er nog niet veel muziek in de publiciteitsmarkt. Niet kopen.

· De automobieldivisie van Fiat (-10,3 %) zal voor 2002 niet de beoogde winstcijfers kunnen voorleggen. Dat zat al in onze ramingen die we dan ook ongewijzigd laten. Hopelijk maakt het overlijden van de spilfiguur die Giovanni Agnelli was, de weg vrij voor een diepgaande herstructurering. Houden.

· Novartis (-4,2 %; houden), dat vorig jaar iets onder onze verwachtingen bleef, verraste de markt met het nieuws dat het zijn participatie in concurrent Roche (-2,5 %, niet kopen) opdrijft.

· De omzetgroei van 4 % die LVMH (+1,5 %) voor 2002 bekendmaakte, lag in de lijn van onze verwachtingen. Duur aandeel. Niet kopen.

· Texas Instruments (+9 %) kende een goed 1ste kwartaal, maar lijkt ons te optimistisch voor 2003. Niet kopen.

· Eli Lilly (-6,4 %) deed in 2002 wat we ervan verwachtten, maar is voorzichtig m.b.t. 2003 omwille van de hogere kosten waarmee de lancering van nieuwe geneesmiddelen gepaard gaat. Niet kopen.

· Siemens (-5,3 %) boerde goed in het eerste kwartaal, maar sommige afdelingen kampen met een daling van de vraag. Niet kopen.

Deel dit artikel