Analyse
BRL Hardy 15 jaar geleden - maandag 27 januari 2003

BRL HARDY - het bod van Constellation Brands zal ’s werelds nr. 1 in wijn creëren

SECTOR: wijn
BEURS: Sydney
KOERS: 10,41 AUD
RISICO: **

In een sector die kampt met overproductie en een groeiende concurrentie, volgen de concentratiebewegingen elkaar op. Zo is het na de overname van Cranswick door Evans & Tate in Australië de beurt aan BRL Hardy om begeerte op te wekken. De derde producent van Australische wijn vormt immers het voorwerp van een bod van de Amerikaanse alcoholgroep Constellation Brands. Als deze overname plaatsvindt, zal de grootste wijnproducent ter wereld tot stand komen die goed vertegenwoordigd is op markten in volle bloei zoals Australië, de Verenigde Staten of Engeland.

Constellation zegt aangetrokken te worden door het specifieke profiel van BRL : wijn met een lage productiekost, sterke merken en een uitstekend distributienetwerk verspreid over de hele wereld. Constellation wil 10,5 AUD per aandeel BRL bieden, in contanten of in aandelen naargelang de keuze van de aandeelhouder. Een meer dan eerlijke prijs volgens ons, rekening houdend met onze koersdoelstelling van 12 AUD binnen twee à drie jaar. Een tegenbod van drankenconcerns zoals Diageo, Allied Domecq of Pernod Ricard is dan ook weinig waarschijnlijk. Het bod moet nog goedgekeurd worden door diverse organismen zoals de aandeelhoudersvergadering en de reglementaire autoriteiten maar volgens de huidige planning van de operatie is de betaling voorzien voor begin april.

De prijs van het bod (10,5 AUD) omvat een premie van 37 % ten opzichte van de koers die gold net vóór beide partijen hun onderhandelingen bekendmaken over een eventuele toenadering. De koers van BRL heeft zich meteen aangepast aan deze prijs en biedt bijgevolg geen stijgingspotentieel meer. Wij raden u aan het bod in contanten te aanvaarden. In afwachting, HOUDEN maar NIET MEER KOPEN.


EVOLUTIE VAN BRL HARDY IN AUD

 

Deel dit artikel