Analyse
SCM Microsystems 15 jaar geleden - maandag 4 november 2002

SCM MICROSYSTEMS  - De pool Security stelde teleur maar zijn vooruitzichten blijven interessant

SECTOR: beveiligingsmodules
BEURS: Frankfurt NM
KOERS:
6,20 EUR
RISICO: *****

Het Duitse SCM Microsystems heeft teleurstellende resultaten gepubliceerd voor het 3de kwartaal. Tegenover hetzelfde kwartaal het jaar voordien is de omzet met 12 % gedaald tot 40,9 miljoen dollar. Daar waar de omzet van de divisie Digital Media & Video, die te koop staat, beter was dan verwacht, heeft de divisie Security, waarop SCM zijn hoop vestigt, de doelstellingen niet bereikt en de groepsresultaten rood gekleurd. De televisie-operatoren in Europa - klanten van SCM - blijven duidelijk nog kampen met financiĆ«le problemen. Resultaat : hun vraag naar modules bestemd voor de controle van de toegang tot digitale televisie blijft beperkt. Toch zou het niet gepast zijn, ook al heeft de overgang van analoge naar digitale televisie vertraging opgelopen, alles in twijfel te trekken. Op langere termijn zullen alle Europese landen zich moeten aanpassen aan de normen van digitale televisie en SCM zou volgens ons moeten kunnen profiteren van deze tendens.

Los daarvan heeft SCM bekendgemaakt zijn eigen aandelen in de VS en in Duitsland te willen terugkopen voor een bedrag van 5 miljoen dollar tegen 2004.

De terugkoop van eigen aandelen kan beschouwd worden als een positief signaal van de directie die meent dat het aandeel ondergewaardeerd wordt. Wij verkiezen echter tastbare resultaten van de divisie Security af te wachten alvorens aan te raden het aandeel te kopen. HOUDEN.

EVOLUTIE VAN SCM IN EUR

 

Deel dit artikel