Analyse
Beursweek 15 jaar geleden - maandag 7 oktober 2002

BEURSKLIMAAT

In een klimaat van lusteloosheid en gebrek aan vertrouwen vanwege de beleggers is het niet verwonderlijk dat het het slechte nieuws is dat alle aandacht opslorpt. Dat viel vorige week te rapen in de hoek van de halfgeleiders. Twee tenoren van de sector, ARM (zie "Groei en Risico") en AMD, stuurden een winstwaarschuwing de lucht in m.b.t. de resultaten voor dit jaar. Daarmee wordt eens te meer de hardnekkige zwakte van deze markt aangetoond. Philips en Intel zagen hun aandelenkoers met resp. 3,8 en 6,2 % afkalven. U laat beide aandelen best links liggen.

Overigens was het op alle Europese beurzen huilen met de pet op. De Eurostoxx 50 sloot de week 5,1 % lager af, Frankfurt kreeg alweer een gevoelige tik (-7 %). De Bel 20 kon de schade beperken tot -3,9%, en dat ondanks de forse dalingen van Fortis , UCB (zie p.6) en Dexia (-7,57 % wegens stakingsdreiging; kopen).

SECTOR HALFGELEIDERS
(wereldindex)


Sinds eind 2000 presteren de producenten van halfgeleiders op de beurs ondermaats en volgens ons zit er niet direct beterschap in.

Deel dit artikel