Analyse
Kort nieuws 15 jaar geleden - maandag 9 september 2002

KORT NIEUWS

· In het eerste halfjaar daalden de verkopen van Quick (-7,1 %) met 0,5 %, maar verminderden de verliezen. Toch verlagen we onze winstprognose. Niet kopen.

· De 11,6% meer bezoekers van Kinepolis (-9 %) in het eerste semester komen uitsluitend op het conto van het buitenland, want in België daalde het aantal met 4,3%. Niet kopen.

· De verkoop van dochter Naviga brengt CMB (-1,2 %) minder op dan verwacht. Meerwaarden niet inbegrepen zal de groep 2002 met verlies afsluiten. Niet kopen.

· Door de beursmalaise en de verwachte winstdaling bij Solvus (zie hoger) zullen de resultaten van Ackermans & van Haaren (-4,7 %) dit jaar niet zoals verwacht met 10 % stijgen, maar met 10 % dalen. Houden.

· GBL (-4,1 %) sloot het eerste semester met een nettoverlies van 0.39 EUR per aandeel af. De koers noteert 26 % onder de intrinsieke waarde van de portefeuille. Houden.

· Pinault-Printemps-Redoute draaide in het eerste semester 1,5 % minder omzet en de winst daalde met 5 %. Niet kopen.

· Saint-Gobain (-3 %) zal ook in 2003 en 2004 zware provisies voor asbestclaims in de VS moeten aanleggen. Niet kopen.

· Tegenvallende inschrijvingen in augustus wogen op Peugeot (-7,3 %; niet kopen), Renault (-6,3 %; kopen) en Fiat (-1,5 %; houden).

· Zurich Financial Services (-1,4 %) verhoogt zijn kapitaal. Niet meedoen.

· Roche (-2,3 %) verkoopt zijn vitamines en fijne chemie. Groeipotentieel blijft o.i. te klein. Niet kopen.

· We hebben onze winstramingen voor L'Oréal (+3,1 %) na de zeer goede halfjaarresultaten opgetrokken. Te duur om te kopen. Houden.

· Met een winstdaling van 23 % deed TotalFinaElf (-1,7 %) het in het tweede kwartaal beter dan zijn concurrenten. Kopen.

· ABB (+0,1 %) verkocht zijn tak Finance en verving zijn directeur. Niet kopen.

· Wegens het einde van het pact tussen de aandeelhouders van SAP (-15,2 %) wordt gevreesd voor een toevloed van aandelen op de markt. Niet kopen.

Aandelen

Advies

 

vorig

nieuw

Exxon

verkopen

Niet kopen

Interbrew

kopen

houden

Solvus

kopen

houden

Deel dit artikel