Analyse
Interimdividend naar keuze bij Ahold 15 jaar geleden - maandag 2 september 2002

INTERIMDIVIDEND NAAR KEUZE BIJ AHOLD

De Nederlandse distributiegroep Ahold keert een interimdividend uit voor het eerste halfjaar 2002 en biedt u de mogelijkheid het in baar geld of onder de vorm van nieuwe aandelen te innen. Dit laatste alternatief is fiscaal gezien interessanter.

Dividend in baar geld …

Ahold keert vanaf 13 september een brutodividend van 0,22 EUR per aandeel uit. Na aftrek van de Nederlandse belasting en de Belgische roerende voorheffing houdt u slechts 0,124 EUR over. Het is mogelijk de fiscale straf wat te verlichten door een lange administratieve weg te volgen. U zult in dat geval een deel van de Nederlandse belasting kunnen recupereren. Maar zelfs dan zal uw dividend nog zwaar beknot worden.

… of in nieuwe aandelen

U zult ook kunnen kiezen voor nieuwe aandelen in plaats van een dividend in baar geld : 1 nieuw aandeel voor 100 bestaande. Wij raden u deze oplossing aan. Enerzijds biedt Ahold nog mooie vooruitzichten en bevat zijn koers stijgingspotentieel. Anderzijds is dit fiscaal gezien de interessantste oplossing. U ontsnapt immers legaal aan zowel de Nederlandse belasting als de Belgische roerende voorheffing. Als u kiest voor het dividend in aandelen, meld dit dan zo snel mogelijk aan uw financiële tussenpersoon. Vanaf 2 oktober kan het Ahold dividend enkel nog in baar geld geïnd worden.

Deel dit artikel