Analyse
Kort nieuws 15 jaar geleden - dinsdag 20 augustus 2002

KORT NIEUWS

· Omega Pharma draaide in het tweede kwartaal 41 % meer omzet en deed zopas een Britse overname. De voor dit jaar vooropgezette groei van 40 % is dus ruimschoots haalbaar. Duur aandeel. Alleen voor durvers.

· De halfjaarresultaten van Ontex waren beter dan verwacht. De groep verhoogt haar winstramingen voor 2002. Duur aandeel. Houden.

· Volgens IBA zullen de halfjaarresultaten aan de verwachtingen beantwoorden maar de doelstellingen voor het ganse jaar werden niet bevestigd. Houden.

· VNU en Wolters Kluwer hebben een erg goed semester achter de rug en zijn vol vertrouwen voor de rest van het jaar. Houden.

· In de financiële sector deden de waardeverminderingen die Brederode in het eerste semester moest boeken o.i.v. de beursmalaise de holding voor het eerst in haar bestaan in de rode cijfers belanden. Kopen. Dexia kon in het tweede kwartaal weer winstgroei boeken, maar toch moesten nieuwe provisies aangelegd worden. Profiteer van de lage koers om te kopen. Ook ABN Amro moest een stuk meer voorzieningen aanleggen, waardoor de kwartaalwinst terugviel. Kopen. De winst van Crédit Suisse leed zwaar onder de verliezen in de verzekeringstak. Geen beterschap in zicht. Afblijven. Bankverzekeraar Allianz ten slotte sloot het tweede kwartaal in het rood af door de zware provisies van dochter Dresdner Bank. Niet kopen.

· In de oliesector vielen de resultaten van Exxon (verkopen) en van Royal Dutch (houden) tegen door de forse inkrimping van de marges. De winst van BP (kopen) en die van Repsol (houden) lagen in de lijn van de verwachtingen.

· Het uit de markt halen van Baycol (anti-cholesterol) deed de winst van Bayer terugvallen. We verlagen onze prognoses voor 2002 en 2003. Niet kopen.

· Bij BMW steeg de kwartaalwinst met 12%, maar namen de R&D-kosten fors toe. Niet kopen.

· Metro zag zijn omzet in het eerste semester met 3,4 % stijgen, terwijl de winst met bijna 91 % terugviel. Toch bevestigde de groep haar doelstellingen (+10 % per aandeel). Niet kopen.

· De resultaten van Randstad waren een stuk beter dan verwacht. We trekken onze winstramingen op. Te vroeg om te kopen. Houden.

· EADS , bouwer van Airbus, laat zijn verwachtingen inzake leveringen in 2002 en 2003 onveranderd. Koopwaardig.

· Vivendi Universal kreeg een opdoffer nadat bleek dat het risico op een faillissement reëel blijft. Afblijven.

· Volgens de Britse pers zou Marconi op een snelle liquidatie afstevenen. De kleine aandeelhouder zou uit de boot kunnen vallen. Niet kopen.

Deel dit artikel