Analyse
Kort nieuws 15 jaar geleden - maandag 24 juni 2002

KORT NIEUWS

· Umicore (-0,3 %) heeft zich voor 2003 volledig ingedekt tegen de schommelingen van de dollar waaraan het via de zinkprijs gevoelig is. Houden.

· Dexia (-5,1 %) heeft een strategisch plan uitgestippeld dat de winst per aandeel tussen dit en 2006 jaarlijks met 12 % moet doen toenemen. Kopen.

· Het is zo goed als zeker dat distributiegroep GIB (+2,2 %) haar aandelen van Quick onder haar aandeelhouders zal verdelen. Geen van beide kopen. Overigens verdwijnt GIB uit onze tabellen.

· France Telecom dook deze week 21,7 % lager doordat er nog geen definitieve oplossing is voor de Duitse dochter MobilCom. Ook wordt eraan getwijfeld of de groep in staat zal zijn om haar schulden zoals gepland terug te dringen. Dochter Orange verloor 7,3 %. We kopen geen van beide.

· Danone (+0,5 %; houden) en Coca-Cola (+2,1%; niet kopen) brengen hun Noord-Amerikaanse waters onder in een joint venture.

· De schulden van Marconi (-15,1 %) zouden in aandelen moeten omgezet worden, een strop voor de huidige aandeelhouders. Afblijven.

· Volkswagen (-5,1 % voor het bevoorrechte aandeel) lijdt niet alleen onder het moeizame herstel van de conjunctuur en onder de stijging van de euro, maar ook onder de polemiek tussen de Europese commissie en de Duitse regering die het principe verdedigt dat een aandeelhouder niet meer dan 20 % van de stemrechten mag bezitten, wat elke vijandige overname onmogelijk maakt. Kopen.

· Het management van Pfizer (-3,7 %)overweegt eigen aandelen te kopen, wat de winst per aandeel en de koers kan stimuleren. Kopen.

· Repsol YPF (+12 %) profiteerde van de opheffing van de exportbeperkingen op Argentijns petroleum. Houden.

Deel dit artikel