Analyse
TopCall 16 jaar geleden - dinsdag 11 september 2001

TOPCALL - Het Oostenrijks bedrijf beschikt over talrijke troeven om de conjuncturere vertraging zonder al te veel schade te doorstaan

· Unified messaging

· Nasdaq Europe

· 2,10 EUR

Weinig verrassend nieuws van de Oostenrijkse specialist in communicatiesystemen voor grote en middelgrote ondernemingen. De omzet van het tweede trimester bedroeg 8,2 miljoen EUR, ten opzichte van 7,9 miljoen EUR in het eerste trimester, hetzij een toename van 4 %. Vooral de verkopen in de VS waren erg bevredigend. Deze resultaten lagen in lijn met onze verwachtingen en waren zeker niet slecht gezien de huidige conjuncturele wereldvertraging. De enige schaduwzijde : de daling van de bruto exploitatiewinst door een stijging van de personeelskosten als gevolg van de recente uitbreiding van de activiteiten in China en Australië. Het Oostenrijkse bedrijf heeft grote ambities in deze belangrijke economische regio’s en verwacht dat ze vanaf het vierde trimester, trimester waarin het bedrijf gewoonlijk 40 % van zijn omzet realiseert, een positieve bijdrage zullen leveren. Maar dat verhinderde het management niet zijn verwachtingen voor het huidige boekjaar neerwaarts te herzien. De oorspronkelijke doelstellingen leken ons inderdaad niet erg realistisch door de vertraging in de Europese informaticasector (zie E-R 88 ). Het bedrijf mikt voortaan op een omzetgroei van 5 tot 10 % (aanvankelijk 20 %). De groei van de exploitatiewinst werd herleid van 30 naar 10 %.

Ondanks de huidige zwakte van de markt voor communicatiesystemen, beschikt Topcall over tal van troeven om de huidige conjuncturele vertraging zonder al te veel schade te doorstaan : sterke balansstructuur, voldoende liquiditeiten en een gerenommeerd productaanbod. Onze winstramingen per aandeel voor het huidige boekjaar blijven ongewijzigd op 0,12 EUR. Profiteer van de huidige koerszwakte. KOPEN.

EVOLUTIE VAN TOPCALL IN EUR

 

Deel dit artikel