Analyse
Kapitaalverhoging Portucel : meedoen of niet ? 16 jaar geleden - maandag 10 september 2001

KAPITAALVERHOGING PORTUCEL : MEEDOEN OF NIET ?

Ik bezit aandelen van de Portugese papierpulpproducent Portucel . Aangezien u een koopadvies geeft voor dit aandeel zou ik willen meedoen met de kapitaalverhoging die dit bedrijf momenteel doet. Gezien de concrete modaliteiten daarvan raadde mijn bankier me dat echter af. Wat moet ik nu doen ?

Het advies van uw bankier is terecht. De voorwaarden van de kapitaalverhoging, die loopt van 7 tot 21 september, bepalen immers dat u voor elke 131 aandelen Portucel in uw bezit 100 nieuwe aandelen kunt kopen tegen de prijs van 1 euro per stuk. Maar aangezien de beurskoers van Portucel momenteel slechts 0,91 euro bedraagt, spreekt het voor zich dat u beter rechtstreeks op de beurs nieuwe aandelen kunt kopen. In theorie zou u uw rechten om nieuwe aandelen te kopen, kunnen verkopen, maar die rechten zijn omwille van de lage koers van Portucel momenteel niets waard. De kapitaalverhoging mag u dus aan u laten voorbijgaan, maar dat belet niet dat we voor het aandeel Portucel positief blijven op de lange termijn.

KOERS VAN HET AANDEEL PORTUCEL
(in EUR)

De daling van de papierpulpprijs strafte de koers van Portucel af. In zoverre zelfs dat u het aandeel goedkoper op de beurs kunt verwerven dan via de momenteel lopende kapitaalverhoging. De langetermijnvooruitzichten blijven volgens ons erg goed.

 

Deel dit artikel