Analyse
Axis-Shield 16 jaar geleden - dinsdag 10 juli 2001

AXIS-SHIELD - de verkoop van de homocysteïne en de AFT zal de groei van de Anglo-Noor bepalen

· Diagnostische tests
· Londen
· 305 pence

Tijdens de recente conferentie Euromedlab in Praag werden niet minder dan 34 artikels gepubliceerd over de geneeskracht van de zeer omstreden homocysteïne. Hoewel dit aminozuur geschikt is om hart- en vaatziekten te voorkomen, is er nog geen eensgezindheid in de wereld van de wetenschap. Deze 34 studies lijken in het voordeel van haar werking te pleiten. Deze maand zullen overigens de resultaten gepubliceerd worden van een studie over de werking van de AFT-test inzake preventie, zowel bij een eerste hartaanval als bij een recidief. Dit zou Axis-Shield moeten verheugen, Anglo-Noorse specialist in diagnostische tests ter voorkoming van hart- en vaatziekten met behulp van de homocysteïne en de AFT. Daar waar homocysteïne momenteel de voornaamste groeimotor is van de groep, werd de AFT-test nog steeds niet op de markt gebracht. De goedkeuring van een generische test kan immers verscheidene jaren aanslepen. Zo heeft het 25 jaar geduurd vooraleer cholesterol erkend werd als generische test voor hart- en vaatziekten. En ook al kunnen de studies over de homocysteïne en de AFT een sterk verdeelde wetenschappelijke wereld overtuigen, toch zal ook nog een conservatief medisch korps verleid moeten worden dat terughoudend is om de nieuwe tests toe te passen. In deze omstandigheden, en zelfs nadat de homocysteïnetests reeds op de markt gebracht werden, zou de lang verwachte succesverkoop toch nog een tijdje op zich kunnen laten wachten.
In afwachting mikt Axis-Shield vooral op zijn test Holo-Tc die bestemd is voor de opsporing van tekorten aan vitamine B12, meer bepaald bij personen die aan de ziekte van Alzheimer lijden, maar ook op zijn afdeling PoC (Point-of-Care) die de artsen in staat stelt tijd en geld te winnen door hen de mogelijkheid te bieden onmiddellijk een test uit te voeren tijdens het doktersbezoek zonder een beroep te moeten doen op een extern laboratorium.

Daar waar de PoC-afdeling en de Holo-Tc-test een goede diversifiëring vormen ten opzichte van de enige tests voor hart- en vaatziekten, zullen de homocysteïne en de AFT de groei van Axis-Shield bepalen. HOUDEN.

Deel dit artikel