Analyse
Aandelensplitsing Exxon, ING en Nestlé 17 jaar geleden - maandag 16 juli 2001

AANDELENSPLITSING EXXON, ING EN NESTLE

· Op 20 juni splitste de Amerikaanse petroleumgroep Exxon Mobil zijn aandelen in twee. Maar dat verandert voor u niets. U krijgt twee keer meer aandelen dan u in bezit had, maar de waarde ervan is ook twee keer lager dan vóór de splitsing. Het enige wat u moet doen is op de uittreksels van uw effectenrekening verifiëren of uw financiële tussenpersoon de nodige aanpassingen heeft gedaan.
· Ook de aandelen van de Nederlandse bankgroep ING werden in twee gesplitst. Bovendien besliste ING in navolging van wat andere Nederlandse groepen al eerder deden, om zijn aandelen niet langer materieel leverbaar te stellen. Dat betekent dat u uw aandelen ING voortaan op een effectenrekening zult moeten plaatsen.
· De aandelen van de Zwitserse voedingsgroep Nestlé werden van hun kant in tien gesplitst.
Als u deze aandelen bezit onder de vorm van materiële certificaten die in Brussel noteren, dan moet u die certificaten binnenbrengen. Voor elk aandeel onder de vorm van een certificaat met de coupons nr. 9 tot nr. 30 aangehecht, krijgt u tien nieuwe aandelen onder de vorm van certificaten met de coupons nr. 31 tot nr. 60 aangehecht.

Deel dit artikel