Analyse
Qiagen 17 jaar geleden - dinsdag 26 juni 2001

QIAGEN: cijfers ontbreken bij het nieuwe akkoord in Japan waardoor de zichtbaarheid beperkt blijft.

· Biotechnologie
· Nasdaq
· 20 USD

Qiagen Genomics (ex-Rapigene), genomische afdeling van Qiagen, wereldleider voor de levering van consumptieartikelen en instrumenten voor de extractie en zuivering van nucleïnezuren, maakte bekend een niet-exclusieve overeenkomst getekend te hebben van 5 jaar voor de verkoop van zijn systeem MasscodeTM, bestemd voor de studie van genetische manipulatie, en de licentie voor de markeringstechnologie met Shimadzu, een van de voornaamste Japanse bedrijven op de markt van levenswetenschappen.
Na de contracten met het Japanse Daiichi of met de Universiteit van Washington, onderlijnt dit contract met Shimadzu de bestaande synergieën tussen de dienstverlenende activiteit van Qiagen Genomics, dat de genetische manipulatie bestudeert, en de hoofdactiviteit van Qiagen, de verkoop van instrumenten en consumptieartikelen. Door een gebruikslicentie van zijn technologie MasscodeTM te verlenen, biedt Qiagen Genomics de producten van haar moederbedrijf immers commerciële afzetmarkten (middelen en consumptieartikelen).
Qiagen zet zijn strategie dus verder die gebaseerd is op onderzoek maar ook en vooral op de exploitatie van bijkomende activiteiten naast zijn core business. Wij kunnen niet anders dan deze strategie goed te keuren die Qiagen in staat zou moeten stellen het hoge jaarlijkse groeipercentage van 30 % te halen dat het management tot 2005 vooropgesteld heeft.

Hoewel het nieuwe akkoord afzetmarkten waarborgt voor de komende 5 jaar, werden geen financiële gegevens vrijgegeven. De juiste impact van dit akkoord op de winsten is bijgevolg moeilijk in te schatten. In afwachting van meer informatie, behouden wij ons advies : HOUDEN.

Deel dit artikel