Analyse
Kapitaalverhoging bij Creyf's 17 jaar geleden - maandag 11 juni 2001

KAPITAALVERHOGING BIJ CREYF'S

Om zijn expansieplannen inzake gespecialiseerd uitzendwerk te financieren, voert Creyf's een kapitaalverhoging door. We raden zowel aandeelhouders van Creyf's als niet-aandeelhouders aan om erop in te tekenen.

Concreet

· De kapitaalverhoging van Creyf's loopt zowel voor bestaande aandeelhouders als voor niet-aandeelhouders tot en met 20 juni , maar ze kan in beide gevallen ook vervroegd worden afgesloten vanaf 15 juni. De tranche voor de bestaande aandeelhouders geeft recht op prioritaire toewijzing. Het hangt van de belangstelling van de bestaande aandeelhouders af ook de niet-aandeelhouders het aantal aandelen zullen krijgen dat ze vragen.
· Als u al aandelen Creyf's hebt, mag u intekenen op de nieuwe aandelen want op die manier wordt u niet het slachtoffer van "winstverwatering" die optreedt omdat de winst over een groter aantal aandelen zal moeten worden verdeeld. Voor elk nieuw aandeel plus bijhorende VV-strip zult u een bedrag moeten betalen dat definitief zal worden bekendgemaakt op 21 juni, maar dat in ieder geval niet hoger zal liggen dan 23,75 euro. Tegelijk zult u ook voor elk nieuw aandeel plus bijhorende VV-strip dat u vraagt 20 coupons nr. 5 moeten binnenbrengen. Deze coupons nr. 5 worden niet genoteerd en worden na de kapitaalverhoging waardeloos. Coupons "op overschot" mag u dus in de prullenmand gooien.
· Ook als u nog geen aandeelhouder bent van Creyf's mag u op de aandelen intekenen. U zult dezelfde prijs moeten betalen als de bestaande aandeelhouders.
· Om kosten te vermijden kunt u zich het best wenden tot kantoren van Fortis Bank, BBL of Petercam, de instellingen die voor deze operatie als "loketbank" zijn aangeduid.

Interessante strategie

Met deze kapitaalverhoging wil Creyf's zijn expansie in gespecialiseerd uitzendwerk, onder meer in informaticatechnologie en in engineering, voortzetten. Die zijn momenteel al goed voor
30 % van de omzet en voor 50 % van de operationele winst en zorgen ervoor dat Creyf's prat kan gaan op een ruimere winstmarge dan zijn concurrenten. Voor het lopende boekjaar tippen wij, rekening houdend met het feit dat er dus een pak meer aandelen zullen zijn, op een winst van 2,11 euro per aandeel. De huidige moeilijkheden op de Belgische markt, waar Randstad
(13,85 EUR; houden) in de prijzenoorlog de fakkel heeft overgenomen van Adecco (92,30 CHF; houden), zullen volgens ons niet al te veel op de resultaten wegen. Het gewicht dat België voor de hele groep Creyf's in de schaal legt, is de jongste jaren immers afgenomen. We ramen het aandeel van ons land in de groepswinst op zowat 13 %.

Deel dit artikel