Analyse
Picogiga 17 jaar geleden - woensdag 2 mei 2001

PICOGIGA: voorzichtigheid blijft geboden gezien de allesbehalve schitterende financiële situatie.

· Halfgeleiders
· Parijs (Euro.NM)
· 14,44 EUR

De vrees die wij in ons vorige artikel over de Franse fabrikant van halfgeleiders in galliumarsenide uitten (E-R 77), werd waarheid. Het bedrijf werd immers geconfronteerd met de harde economische werkelijkheid dat de bedrijven die ontsnappen aan de huidige vertraging zeldzaam zijn, zeker als ze 60 % van hun omzet in de VS realiseren, zoals vorig jaar het geval was bij Picogiga.
Bij de bekendmaking van de jaarresultaten 2000, was het bedrijf nog vol vertrouwen door te mikken op een omzetgroei voor dit jaar van minstens 50 %. Nu blijkt deze verwachting iets te optimistisch te zijn.
Picogiga publiceerde zopas zijn omzetcijfer voor het 1ste trimester. Verdict : 3,3 miljoen EUR, hetzij – 23 % ten opzichte van het 1ste trimester 2000, maar vooral een daling van 60 % van de verkopen in de Verenigde Staten. En in het 2de trimester wordt niet veel beterschap verwacht…

Voorzichtigheid blijft dus geboden. Bovendien zullen de financiële lasten gekoppeld aan de recente uitgifte van converteerbare obligaties zwaar wegen op de toekomstige groepsresultaten en de huidige financiële situatie is allesbehalve schitterend. En dan zwijgen we nog over het feit dat de eventuele creatie van nieuwe aandelen, ten gevolge van de omzetting van obligaties, de toekomstige winsten zal doen verwateren. NIET KOPEN.

EVOLUTIE VAN PICOGIGA IN EUR

Deel dit artikel