Analyse
Baltimore Technologies 17 jaar geleden - woensdag 18 april 2001

BALTIMORE TECHNOL.: na 2 winstwaarschuwingen in 2 weken voorziet het bedrijf een herstructurering.

· Netwerkbeveiliging
· Londen
· 66 pence

Baltimore Technologies, een Iers bedrijf gespecialiseerd in netwerkbeveiliging, gaf voor de tweede maal in evenveel weken een winstwaarschuwing en bevestigt daarmee de vrees die wij in ons vorige nummer uitten. Terwijl het bedrijf de economische moeilijkheden in de Verenigde Staten aanhaalde om zijn eerste winstwaarschuwing te rechtvaardigen, tastte de Amerikaanse vertraging het Oude Continent aan daar waar de groep een belangrijk deel van zijn omzet realiseert. Veel Europese klanten stelden hun bestellingen immers uit, wat het bedrijf ertoe verplichtte zijn omzet nogmaals naar beneden te herzien, van 25 tot 23,7 miljoen GBP voor het eerste trimester.
Het bedrijf kondigde eveneens aan de operationele structuur te zullen herzien om de huidige marktomstandigheden te reflecteren. Ook al werden er nog geen details bekendgemaakt, toch is het duidelijk dat het strenge herstructureringsmaatregelen zal moeten treffen (zoals de afdanking van een deel van zijn personeel). Dit zal ongetwijfeld leiden tot hoge uitzonderlijke kosten en een achteruitgang van de financiële situatie van de groep.

De zichtbaarheid van Baltimore Technologies blijft zwak. Op korte termijn, lijkt ons geen enkele katalysator aanwezig die de koers naar omhoog zou kunnen stuwen. In afwachting van meer nieuws betreffende de herstructurering – verwacht op 15 mei – raden wij u aan de kat uit de boom te kijken. NIET KOPEN.

BALTIMORE IN PENCE

Deel dit artikel