Analyse
Gruppo Formula 17 jaar geleden - dinsdag 20 februari 2001

GRUPPO FORMULA - Het bedrijf gespecialiseerd in ERP-software concentreert zich verder op de Italiaanse markt

· ERP-software
· Easdaq
· 20 EUR

Het Italiaanse bedrijf gespecialiseerd in ERP-software blijft zich concentreren op de Italiaanse markt. Zo is het belangrijkste product van de groep, Diap@son, voortaan verkrijgbaar via het Internet, wat zijn gebruik door de ASP (Application Service Providers) zal vereenvoudigen en het nog toegankelijker maakt voor de Italiaanse KMO’s, bevoorrechte doelgroep van Gruppo Formula. In een heel ander kader moet vermeld worden dat het Turijnse bedrijf zopas een partnership aanging, door zijn Italiaanse concurrent DS Data Systems 28 % van zijn kapitaal te verkopen. Deze samenwerking heeft uiteraard tot doel nadrukkelijker aanwezig te zijn op de binnenlandse markt door de synergieën tussen de 2 groepen optimaal te benutten (uitbreiding van het commercieel aanbod, versterking van het potentieel voor onderzoek en ontwikkeling,…).
De resultaten van het 1ste halfjaar (afgesloten op 31/12) geven reeds blijk van deze nieuwe situatie vermits de groep het bedrijfsevenwicht bereikte tegenover een verlies voor het 1ste halfjaar 99, wat uiteraard positief is.

In ons laatste artikel (E-R 72) twijfelden wij aan de capaciteit van de Italiaanse groep om onafhankelijk te blijven. De recente ontwikkelingen lijken ons gelijk te geven. Meer nog, zelfs indien de halfjaarlijkse resultaten onze verwachtingen overtreffen, blijft de financiële situatie zorgelijk. NIET KOPEN.

Deel dit artikel