Analyse
Keuzedividend bij Marconi 17 jaar geleden - maandag 8 januari 2001

KEUZEDIVIDEND BIJ MARCONI

Het Engelse Marconi stelt u voor het tweede semester van het boekjaar 1999/2000 (afgesloten op 30/09) een dividend voor in baar geld n of in aandelen.

Verklaring

Als u kiest voor het dividend in speciën, krijgt u 0,019 GBP (0,03088 euro) per aandeel. Ontvangt u het dividend liever in aandelen, dan krijgt u een aantal aandelen op basis van een nog nader te bepalen koers. Tegen een koers van 7,1 pond bijvoorbeeld geven 450 aandelen Marconi recht op 8,55 pond (450 x 0,019) wat overeenkomt met 1,204 nieuwe aandelen (8,55 GBP gedeeld door 7,1 GBP). Marconi zal dit dan naar beneden afronden (1 aandeel) en het resterende saldo in speciën uitbetalen. Als u minder bezit dan het vereiste aantal coupons om een nieuw aandeel te verwerven (375 in ons voorbeeld), krijgt u het dividend enkel uitbetaald in baar geld.

Advies

Op voorwaarde dat u niet te veel aandelen Marconi of andere technologische aandelen in portefeuille hebt, raden wij u aan te kiezen voor het dividend in aandelen. Zo vermijdt u bovendien de Belgische roerende voorheffing en u ontvangt een aandeel met een interessant groeipotentieel. Contacteer dus snel - vóór de uitbetalingsdatum op 9 februari - uw financiële tussenpersoon want meestal betalen banken de coupons automatisch in baar geld uit als er vooraf niets gespecificeerd werd. Er zijn een paar uitzonderingen, waaronder KBC Securities. Voor de betaling van het dividend Marconi, een aandeel dat wij in onze aandelenportefeuille hebben, verwittigde KBC Securities ons per brief van de mogelijkheid nieuwe aandelen te verwerven. Daarbij vermeldde ze bovendien dat zij, zonder tegenbericht van ons vóór 8 januari, voor dit alternatief zouden kiezen. Voor de houders van certificaten liet Sogès-Fiducem ons weten dat de betaling zal gebeuren in baar geld.

Deel dit artikel