Analyse
Aandelen Alcatel niet langer in materiële vorm beschikbaar 17 jaar geleden - maandag 8 januari 2001

AANDELEN ALCATEL NIET LANGER IN MATERIELE VORM BESCHIKBAAR

Op 28 december is Alcatel overgegaan tot de dematerialisering van zijn effecten.

Wat moet u doen ?

· Als u de aandelen Alcatel materieel in handen hebt, moet u ze binnenbrengen bij uw bank of beursvennootschap. De effecten van 1, 10 of 100 aandelen zullen omgewisseld worden tegen 5, 50 of 500 gedematerialiseerde aandelen als gevolg van de splitsing in 5 van de aandelen Alcatel uitgevoerd in mei 2000. Die aandelen moet u laten bewaren op een effectenrekening. De kosten van zo'n effectenrekening variëren van bank tot bank, maar bedragen meestal rond de 300 frank per jaar plus 0,35 % van de waarde van de effecten.
· Voor de omruiling van uw materiële aandelen Alcatel tegen gedematerialiseerde effecten moet u in principe geen kosten betalen. Mocht uw gebruikelijke financiële tussenpersoon toch kosten aanrekenen, dan kunt u zich het beste wenden tot een kantoor van Fortis Bank, want die bank voert de operatie gratis uit. De effecten zullen dan wel op een rekening bij Fortis worden bewaard.

KOERS VAN ALCATEL
(in EUR)

 

Net als andere buitenlandse aandelen, schafte Alcatel zijn aandelen aan toonder af. Als u nog aandelen in materiële vorm hebt, moet u ze binnenbrengen. Uw effecten worden dan op een effectenrekening bij uw bank bewaard.

 

Deel dit artikel