Analyse
Option International 17 jaar geleden - dinsdag 28 november 2000

OPTION INTERNATIONAL - de marges blijven weinig aanlokkelijk daarom is het nodig dat het volume groeit en er contracten worden afgesloten

· Datatransmissie
· Easdaq
· 8,50 USD

Het derde kwartaal van de Belgische specialist in oplossingen voor mobiele communicatie, Option International, bleek bijzonder geruststellend wat de verkopen betreft, die er met 43 % op vooruitgingen in vergelijking met hetzelfde trimester vorig jaar. Deze mooie groei is vooral te danken aan de verkoop van mobiele telefoons voor de Chinese markt (contract met Xoceco) en aan het product FirstFone (PC kaart met ingebouwde GSM-technologie). De winstmarges van deze activiteiten zijn echter laag. Koppel hieraan zware investeringen in onderzoek en ontwikkeling en het resultaat laat zich raden: een verlies per aandeel van 0,11 USD, het negende verlies op rij. Sommige beleggers verloren hun geduld al voor minder ! En alsof dat nog niet volstond, heeft de levering van de GSM-modules die de zakcomputer Visor van Handspring in een mobiele telefoon transformeert, vertraging opgelopen, wat een negatieve invloed zal hebben op de omzet van het 4de kwartaal.
Voortaan voorziet het bedrijf nog een omzet van 17 miljoen USD voor het volledige jaar vergeleken met 26 miljoen USD voordien.

De productie van mobiele telefoons en de ontwikkeling van GSM-modules wordt gekenmerkt door weinig aanlokkelijke marges. Als Option echt geld wil verdienen met deze activiteiten, moet het volume groeien en moeten er dus contracten gesloten worden met andere bedrijven dan Handspring. Er is nog veel werk voor de boeg… NIET KOPEN.

EVOLUTIE VAN OPTION INT. IN USD

Deel dit artikel