Analyse
Innogenetics 17 jaar geleden - dinsdag 28 november 2000

INNOGENETICS - het bedrijf is actief op beloftevolle activiteitsdomeinen maar nog zonder concrete resultaten

· Biotechnologie
· Easdaq
· 16,05 EUR

Innogenetics, Belgisch specialist in diagnostica, publiceerde zopas resultaten die tekenen van verbetering blijven aantonen ondanks een iets zwakker 3de kwartaal. De voorbije 9 maanden groeide de omzet met 28 % terwijl het courante verlies per aandeel met 26 % terugzakte tot 0,72 EUR. Zoals beloofd werden de operationele kosten (R&D, algemene kosten en marketing) bevroren (+ 1 % op 9 maanden).
Ondanks ons verzoek wilde de directie zich niet uitspreken over de winsthorizon, maar de recente ontwikkelingen zijn bevredigend.
Enerzijds blijft Innogenetics het aandeel in de verkoop van eigen producten opvoeren, wat rendabeler is. Anderzijds heeft Innogenetics een leiderspositie in zijn voornaamste segment, de "theranostica" (diagnostica die het mogelijk maakt na te gaan of de patiënt geschikt is voor een bepaalde behandeling). Innogenetics bekleedt een leiderspositie voor een aantal toepassingen zoals hepatitis B. Deze markt blijft groeien en is rendabeler dan de traditionele diagnostica door meer efficiëntie. Door zijn sterke positie hoopt Innogenetics weldra een akkoord te sluiten om de toegang tot de markt te vergemakkelijken en terzelfdertijd zijn marketingkosten te verlagen.
Innogenetics koestert ook grote ambities op therapeutisch vlak met, meer specifiek, zijn meest gevorderde project, een vaccin tegen hepatitis C. Als alles goed gaat zou fase I (tolerantietesten) in januari 2001 voltooid moeten zijn, alvorens de eerste aanwijzingen over de doeltreffendheid eind 2001 bekend worden gemaakt. Ook hier zal Innogenetics waarschijnlijk een partner zoeken om dit project rond eind 2001 verder te zetten. Voor deze therapeutische ontwikkelingen meent Innogenetics momenteel over voldoende middelen te beschikken en dit vooral dankzij de gerealiseerde meerwaarden op de gedeeltelijke verkoop van zijn participatie in het Duitse Rhein Biotech.

Innogenetics is actief op beloftevolle activiteitsdomeinen maar momenteel nog zonder concrete resultaten. Wij wachten de kwaliteit af van de partner waarmee Innogenetics zal samenwerken voor de "theranostica". Wij herhalen ons advies : HOUDEN.

Deel dit artikel