Analyse
Baltimore Technologies 17 jaar geleden - dinsdag 3 oktober 2000

BALTIMORE TECHNOL.: internetbeveiliging zit in de lift, maar er zijn zeker ook risico's

· Netwerkbeveiliging
· Londen
· 685 pence

Dit Ierse hightechbedrijf is in 1976 opgericht door universitairen van Trinity College in Dublin. Hun doel ? Consultancy op het vlak van netwerkbeveiliging. Maar het bedrijf kwam pas drie jaar geleden echt op dreef met de komst van financieel directeur Fran Rooney. Hij heeft de activiteit gereoriënteerd naar de ontwikkeling van beveiligingssoftware, een activiteit die rendabeler is op lange termijn. Momenteel is het bedrijf actief in het meest aantrekkelijke segment van internetbeveiliging: PKI of Public Key Infrastructure. PKI is een coderingssysteem waarmee je vertrouwelijke gegevens met behulp van twee digitale sleutels kunt beveiligen: één persoonlijke, geheime sleutel en één publieke.
De activiteit PKI zit sterk in de lift omdat de handel via internet en mobiele telefonie in volle opmars is en er dus een essentiële behoefte rijst aan beveiliging van vertrouwelijke informatie. Volgens onderzoeksbureau Datamonitor zou het groeipercentage de komende jaren zelfs oplopen tot 60 à 70 %.
Een uitstekend en erg lucratief product, een internationale aanwezigheid, een stevige voet aan de grond in de VS en tot slot samenwerkingsakkoorden met Hewlett-Packard en Cisco… Het zijn volgens ons stuk voor stuk troeven om van Baltimore een wereldleider te maken in de beveiliging van e-commerce.
Maar jammer genoeg zijn de uitdagingen en risico’s al even groot als de kansen. Het eerste risico is dat een nieuwe technologie opgang zou maken en het PKI-systeem in het vergeetboek zou doen raken. De tweede bedreiging is de concurrentie. Baltimore heeft niet alleen af te rekenen met bestaande spelers zoals Verisign en Enrust, respectievelijk de nummer één en twee in de wereld, de grootste dreiging gaat uit van softwareproducenten zoals Microsoft en Oracle, die het PKI-systeem in hun laatste versies geïntegreerd hebben.

De markt van internetbeveiliging ziet er veelbelovend uit. Baltimore Technologies is er een belangrijke speler dankzij een voortreffelijk product en zijn internationale aanwezigheid. De eerste winst wordt echter niet vóór 2002 verwacht. Bovendien houdt de huidige koers al ruimschoots rekening met de gunstige vooruitzichten. NIET KOPEN.

EVOLUTIE BALTIMORE IN PENCE

Deel dit artikel