Analyse
Picogiga 17 jaar geleden - dinsdag 19 september 2000

PICOGIGA: de overname van Picopolish luidt een veelbelovende strategie van externe groei in

· Halfgeleiders
· Parijs (Euro.NM)
· 115 EUR

Picogiga, de Franse specialist in halfgeleiders in galliumarsenide (AsGa), maakte bekend dat het van plan is het Franse Picopolish over te nemen. Deze operatie lijkt ons in meer dan één opzicht interessant. Om te beginnen zal Picogiga slechts 1,2 keer de voor dit jaar verwachte omzet van Picopolish betalen. Voorts is Picopolish specialist in de herwaardering van siliciumplaatjes en van AsGa. Om tal van redenen, waaronder besmetting, zijn tussen de 5 en 25 % van de siliciumplaatjes niet geschikt voor het productieproces. Dankzij Picopolish kunnen deze plaatjes behandeld worden en gewoon herverkocht. Bovendien kan Picogiga via deze acquisitie zijn omzet geografisch spreiden, aangezien Picopolish vooral in Europa actief is (slechts 20 % in de VS), terwijl Picogiga sterker staat aan de overkant van de Atlantische oceaan. Ten slotte dekt Picogiga zich ook in tegen de risico’s van een tekort aan componenten en zal het een scherpere prijsconcurrentie kunnen voeren.
Picogiga stelde niet alleen zijn projecten voor externe groei voor, maar kondigde ook een nieuw product aan: de plaatjes voor transistor HBT. Deze laatste zou gebruikt kunnen worden in de mobiele telecommunicatie, de belangrijkste sector voor de Franse producent. Maar hij zou vooral in de veelbelovende sector van de optische telecommunicatie toegepast worden voor de multiplexage/demultiplexage (techniek die de transmissiecapaciteit van optische vezel verhoogt) van lichtsignalen.

Met de overname van Picopolish effent Picogiga het pad voor een veelbelovende strategie voor externe groei. Het bedrijf diversifieert zijn afzetmarkten en stapt in de sector van de opto-elektronica die in volle expansie is. Dit goede nieuws joeg de koers van Picogiga de hoogte in en maakte het aandeel duur. NIET KOPEN.

Deel dit artikel