Analyse
Intro 17 jaar geleden - maandag 11 september 2000

Na het zomers herstel moest de Bel20 de laatste 2 weken opnieuw achteruit.

RESULTATENSEIZOEN

Afgelopen week drong de vrees voor hogere olieprijzen de westerse beurzen over een breed front achteruit. Ondertussen blijven de halfjaarresultaten binnenstromen (zie hiernaast). De Nederlandse distributiegroep Ahold (30,94 EUR) presteerde uitstekend (winst per aandeel +35 %) en gaat het Spaanse Superdiplo overnemen. Kopen. In de VS verlaagde chemiegroep Du Pont De Nemours (40,94 USD; -10 %) haar winstvooruitzichten voor dit jaar onder druk van de hogere grondstofprijzen. Houden.
De Brusselse beurs behoorde tot de grootste verliezers in Europa (Bel20 –2,4 %). Niettemin waren de meeste halfjaarresultaten even goed als of beter dan de verwachtingen. Na de uitzonderlijk hoge meerwaarden in de eerste helft van 99 zag
Gevaert (47,32 EUR) haar winst met ruim 75 % terugvallen. Geen reden tot paniek. Kopen. Bij Quick (44,95 EUR) stegen de verkopen maar viel de winst fors terug. Niet kopen. Pralineproducent Neuhaus (41 EUR) boekte in het op 30/06/00 afgesloten boekjaar een mooi winstherstel na het rampzalige 98-99. Beperkte groeivooruitzichten. Niet kopen. De halfjaarresultaten van Tessenderlo (40,06 EUR) lagen in de lijn van de verwachtingen. Koopwaardig.
Het omruilbod op
Cobepa (73,9 EUR) is sinds 08/09 afgesloten en Modrikamen ving in kortgeding bot. Bij het ter perse gaan hadden wij nog geen zicht op het verloop van de operatie. Behoudens heropening van het bod (zo BNP meer dan 90 % van de aandelen binnenhaalt) en/of een actie in beroep van Modrikamen, is de kans op een koersdaling groot, nu Cobepa woensdag na beurstijd uit de Bel20 verdwijnt ten voordele van Telindus (141,5 EUR; houden). Als u niet op het bod inging, is het voorzichtiger om uw Cobepa's te verkopen, maar geef wel een limiet op.

Deel dit artikel