Analyse
Keuzedividend Real Software 17 jaar geleden - maandag 3 juli 2000

KEUZEDIVIDEND REAL SOFTWARE

Zoals u vorige week (BW nr. 973) kon lezen, kunt u, als u aandelen Real Software hebt, kiezen voor een dividend in nieuwe aandelen of in baar geld. Volgens ons opteert u best voor de tweede mogelijkheid, want we zijn geen koper van het aandeel Real Software.

Enkele praktische richtlijnen

ยท Om het dividend in baar geld te innen, moet u uw coupons nr. 3 binnenbrengen. Ze geven recht op een brutodividend van 0,21 euro. Netto blijft daar 0,1575 euro van over. Als u echter tegelijk ook uw coupons nr. 3 van uw VV-strips Real Software binnenbrengt, dan ontvangt u netto een bedrag van 0,1785 euro per aandeel. U wacht best tot na 7 juli om uw coupons binnen te brengen. Anders ontstaat misschien verwarring omdat uw tussenpersoon denkt dat u toch nieuwe aandelen wilt.
ยท Staan uw aandelen Real Software op een effectenrekening, dan moet u in ieder geval ook uitdrukkelijk aan uw financiële instelling laten weten dat u kiest voor het dividend in baar geld.
ยท Als u om één of andere reden toch voor het dividend in aandelen zou willen kiezen, weet dan dat 384 coupons nr. 3 u het recht geven op één nieuw aandeel met VV-strip. Hebt u het vereiste aantal coupons niet, dan kunt u bijleggen in baar geld. Geeft u gelijktijdig ook coupons nr. 3 van VV-strips af, dan zult u voor die coupons na 10 juli een bedrag krijgen van 0,0210 euro per strip.

Deel dit artikel