Analyse
Qiagen 17 jaar geleden - dinsdag 27 juni 2000

QIAGEN: het Duitse biotechnologiebedrijf zet zijn expansie voort, maar het aandeel blijft duur

· Biotechnologie
· Nasdaq
· 172,25 USD

De Duitse specialist in de isolatie en zuivering van DNA, heeft de overname van het Amerikaanse Operon Technologies aangekondigd. Dit bedrijf produceert synthetische DNA-moleculen. Na de overname van Rapigene eind januari kan Qiagen dankzij deze acquisitie zijn positie verstevigen in de genomica, een domein in volle opmars. Deze relatief nieuwe branche in de biotechnologiesector wil de ingewikkelde structuur van het menselijke genoom ontcijferen om de beschadigde genen te kunnen opsporen die aan de oorsprong liggen van tal van ziektes. Met deze informatie zullen dan nieuwe, efficiëntere geneesmiddelen ontwikkeld kunnen worden.
De operatie zou al een positieve weerslag moeten hebben op de winst van dit jaar. Operon Technologies is immers net als Qiagen rendabel, wat vrij zeldzaam is in de biotechnologiesector. Onze winstverwachtingen stijgen van 0,69 tot 0,77 USD voor het lopende boekjaar, wat meer dan het dubbel is van de winst per aandeel vorig jaar, die toen 0,36 USD bedroeg.

Ondanks de positieve en onmiddellijke impact van de overname van Operon op Qiagens resultaten blijft het aandeel erg duur. HOUDEN.

Deel dit artikel