Analyse
KBC Value Stocks Invest 2 biedt uitzicht op fraai rendement 17 jaar geleden - dinsdag 13 juni 2000

KBC VALUE STOCKS INVEST 2 BIEDT UITZICHT OP FRAAI RENDEMENT

Behoudens vervroegde afsluiting kunt u nog tot 30 juni intekenen op KBC Equisafe Value Stocks Invest 2, een fonds met kapitaalgarantie, waarvan het rendement gekoppeld is aan een korf met dertig kwaliteitsaandelen. Interessant.

De voorwaarden

· Deelbewijzen van KBC Equisafe Value Stocks Invest 2 kosten 1 000 euro per stuk. Tijdens de uitgifteperiode betaalt u daar bovenop 2 % instapkosten en 1 % beurstaks. Eventueel moet u ook nog 0,2 % leveringstaks betalen, maar u kunt de effecten bij ook gratis door KBC laten bewaren als u ze daar koopt.
· Het nieuwe fonds heeft een looptijd van 9 jaar en 1 maand. Op de vervaldag, 31 juli 2009, krijgt u hoe dan ook per deelbewijs 1 000 euro terug, maar er wordt van dat bedrag wel nog 0,5 % beurstaks afgehouden.
· Bovendien hebt u op de vervaldag recht op 118 % van de koersstijging van de dertig aandelen waarin het fonds belegt. Als de gemiddelde waarde van de dertig aandelen over negen jaar dus bijvoorbeeld honderd procent hoger is dan nu, dan krijgt u voor elk deelbewijs waarvoor u nu 1 000 euro betaalt, dan 2 180 euro terug.


Ons advies

· Het fonds, dat de opvolger is van KBC Equisafe Value Stocks 1, heeft bijna volledig voor dezelfde aandelen gekozen. Het gaat onder meer om ABN-AMRO, BASF, British Airways General Motors en Unilever. Cobepa en Bekaert, die in de mand van het eerste fonds zaten, werden nu vervangen door Hagemeyer en Delhaize. Het gaat in hoofdzaak om gevestigde waarden uit de "oude" economie. Kenmerkend voor alle aandelen in de korf is dat ze een grote beurskapitalisatie hebben en een lage koers/winstverhouding. De koers/winstverhouding is het cijfer dat men bekomt door de koers van een aandeel te delen door de winst per aandeel. Een lage/koerswinstverhouding geeft de indicatie dat het aandeel eigenlijk goedkoop is. De meeste aandelen in de mand bieden ook een hoog dividendrendement. Kortom, de aandelenmand is oordeelkundig gekozen.
· Het feit dat u met dit fonds 118 % van de stijging kunt krijgen van een korf met relatief goedkope aandelen, opent aardige perspectieven. Onze berekeningen geven aan dat u weliswaar één kans op vier hebt dat u aan het einde van de rit enkel uw begininleg terugkrijgt, maar u hebt ook drie kansen op tien dat u een rendement haalt van meer dan 7 % en twee kansen op tien dat het tussen de 4 en de 7 % ligt. Dat lijkt ons voldoende om in dit fonds te beleggen.

KOERS VAN HET AANDEEL UNILEVER
(in euro)

Unilever is één van de dertig aandelen in de mand waaraan het rendement van KBC Equisafe Value Stocks Invest 2 gekoppeld is.

Deel dit artikel