Analyse
Omruiling aandelen General Motors 18 jaar geleden - dinsdag 2 mei 2000

OMRUILING AANDELEN GENERAL MOTORS

Als u aandelen hebt van General Motors, dan kunt u die tot en met 15 mei omruilen tegen aandelen van Hughes Electronics, een filiaal van General Motors met fraaie perspectieven. We raden u aan dat te doen, maar het is niet zeker dat u al uw aandelen zult kunnen ruilen.

Waarover gaat het ?

General Motors (GM) heeft besloten om zijn aandeelhouders de kans te bieden een aantal van hun aandelen om te ruilen tegen aandelen van Hughes Electronics, een bedrijf dat onder meer activiteiten ontwikkelt in satelliettelevisie en elektronische navigatie( GPS-systemen). In totaal mogen 86.396.977 aandelen General Motors worden geruild tegen aandelen Hughes, die door General Motors aandelen van klasse H worden genoemd. Elk aandeel GM geeft recht op 1,065 aandelen Hughes.

Ga op het bod in

We vinden het aanbod van General Motors aantrekkelijk omdat Hughes momenteel betere perspectieven biedt dan de automobielactiviteiten van General Motors. We raden u dan ook aan om vóór 15 mei uw aandelen GM om te ruilen tegen aandelen Hughes.


Concreet

· Als u aandelen GM bezit onder de vorm van certificaten, dan moet u die certificaten vóór 15 mei binnenbrengen bij uw financiële tussenpersoon. Voor elk aandeel zult u recht hebben op 1,065 aandelen Hughes. Die aandelen kunnen echter niet meer materieel worden geleverd. U moet ze laten inschrijven op een effectenrekening. In de praktijk is het ook zo dat u een rond aantal aandelen Hughes krijgt en dat de zogenaamde restfractie zal worden uitbetaald in baar geld
· Als uw aandelen GM op een effectenrekening staan, moet u expliciet vóór 15 mei aan uw financiële tussenpersoon laten weten dat u ze wilt omruilen tegen aandelen Hughes, zodat hij het nodige kan doen.
· Na 15 mei zal blijken hoeveel aandelen GM bij deze ruiloperatie werden aangeboden. Als het er meer zijn dan General Motors eigenlijk wil omruilen, zal een pro rata verdeelsleutel worden toegepast, voor de toekenning van de aandelen Hughes.
· Als u echter niet meer dan 100 aandelen GM bezit en die binnenbrengt of meldt dat u ze wilt ruilen en tegelijk een verklaring ondertekent dat het uw enige aandelen GM zijn, dan zullen ze hoe dan ook worden omgeruild tegen aandelen Hughes Electronics.
· Als na 15 mei blijkt dat u nog aandelen GM hebt die niet konden worden omgeruild, dan mag u die houden.

KOERSEVOLUTIE GENERAL MOTORS (vet; basis 100) EN HUGHES ELECTRONICS

Hughes Electronics, het filiaal van General Motors, dat onder meer actief is in satelliettelevisie biedt betere perspectieven dan het moederbedrijf. Profiteer van de kans die GM u biedt om daarop in te spelen.

Deel dit artikel