Analyse
Keuzedividend bij Creyf's 18 jaar geleden - maandag 29 mei 2000

KEUZEDIVIDEND BIJ CREYF'S

Als u aandelen Creyf's hebt, kunt u tot 9 juni kiezen voor een dividend in aandelen of in cash. Indien u voldoende aandelen hebt, mag u kiezen voor een dividend in aandelen.

Hoe zit het in elkaar ?

· Het uitzendbureau Creyf's keert over het jaar 1999 een brutodividend uit van 5 frank bruto per aandeel. Netto komt dat neer op 3,75 frank of op 4,25 frank als u ook coupons nr. 3 van VV-strips binnenbrengt.
· Tot 9 juni kunt u kiezen of u het dividend wilt innen in baar geld of in nieuwe aandelen. In dat laatste geval moet u 246 coupons nr. 3 binnenbrengen bij uw financiële tussenpersoon om recht te hebben op één nieuw aandeel Creyf's. Dat komt er in feite op neer dat u een nieuw aandeel Creyf's verwerft tegen de prijs van 22,88 euro terwijl de koers vorige vrijdag 25,85 euro bedroeg.
Als u samen met uw 246 coupons nr. 3 ook 246 coupons nr. 3 van de VV-strips binnenbrengt, dan krijgt u bovendien een bedrag in baar geld van 0,5 frank per coupon.

Wat moet u doen ?

· We raden u aan te kiezen voor het dividend in de vorm van nieuwe aandelen, omdat u zo een aandeel met fraaie perspectieven kunt verwerven tegen een interessante prijs.
· Voorwaarde is wel dat u over voldoende coupons nr. 3 beschikt. Die coupons noteren weliswaar tot 9 juni op de beurs, zodat u ze daar eventueel kunt bijkopen, maar in dat geval moet u nogal wat beurskosten moeten betalen.
· Als u 246 coupons nr. 3 of een veelvoud daarvan hebt, mag u die binnenbrengen bij uw gebruikelijke financiële tussenpersoon, maar u moet wel weten dat Fortis Bank als "loketbank" geen kosten aanrekent voor de operatie.
· De coupons op overschot, int u best gewoon in cash, want als u ze verkoopt op de beurs happen de kosten een groot deel van uw opbrengst weg.

KOERS VAN HET AANDEEL CREYF'S (in EUR)

De gerichte expansiestrategie biedt fraaie toekomstperspectieven. Het aandeel is nog steeds koopwaardig. U mag uw dividend over 1999 innen in de vorm van nieuwe aandelen.

Deel dit artikel