Analyse
Axa doet kapitaalverhoging 18 jaar geleden - maandag 8 mei 2000

AXA DOET KAPITAALVERHOGING

De Franse verzekeringsmaatschappij AXA kondigde onlangs aan dat ze het 43,7%-belang koopt dat ze nog niet bezat in de Britse verzekeraar Sun Life & Provincial Holdings. Op die manier wil AXA haar positie in Groot-Brittannië verstevigen. We verwachten dat die overname vanaf 2001 ook tot een hogere winstgroei zal leiden. Volgens ons betaalt AXA voor de overname een correcte prijs. Om ze te financieren, doet de verzekeraar een kapitaalverhoging. Als u al aandelen AXA hebt, raden wij u aan om mee te doen.

Voorwaarden

De periode waarin u op de nieuwe aandelen AXA kunt inschrijven, loopt van 11 tot 24 mei. Voor elke 12 aandelen AXA in uw bezit, krijgt u het recht om in te tekenen op een nieuw aandeel AXA tegen de prijs van 123 euro. De nieuwe aandelen zullen in 2001 recht geven op het dividend over het boekjaar 2000. U moet de nieuwe aandelen betalen op 15 juni 2000.

In de praktijk

Ook de nieuwe aandelen AXA zullen niet in materiële vorm beschikbaar zijn. U moet vóór 24 mei expliciet aan uw financiële tussenpersoon melden dat u aan de kapitaalverhoging wilt meedoen. Als u niet precies over twaalf aandelen AXA of een veelvoud daarvan beschikt, kunt u bijkomende inschrijvingsrechten kopen op de beurs van Parijs of anders de inschrijvingsrechten die u te veel hebt, verkopen. Als u niets van u laat horen, zal uw financiële tussenpersoon normaal gezien uw rechten om in te tekenen op de nieuwe aandelen verkopen.

KOERS VAN HET AANDEEL AXA (in euro)

De Franse verzekeraar AXA heeft goede perspectieven. De koers van het aandeel houdt daar al wel wat rekening mee, maar u mag het aandeel blijven kopen. A fortiori mag u - als u al aandelen van het bedrijf hebt - meedoen met de kapitaalverhoging.

Deel dit artikel