Analyse
Lernout & Hauspie 18 jaar geleden - dinsdag 21 maart 2000

LERNOUT & HAUSPIE - De overname van Dictaphone is een goede keuze voor aanwezigheid in de VS

• Spraaktechnologie
• Easdaq
• 120 USD

Het Ieperse spraaktechnologiebedrijf heeft recent het Amerikaanse Dictaphone overgenomen. Door deze operatie verdubbelt LHSP zijn omzet en zijn personeelsbestand, in ‘99 respectievelijk 344 miljoen USD en 2 200 personen. Het bedrijf versterkt zo zijn aanwezigheid op de markt van medische verzorging en callcenters in de VS. Dictaphone levert immers systemen voor de verwerking van medische gegevens aan ruim 6 000 Amerikaanse ziekenhuizen, dat betekent een penetratie van 60 % tegenover de 450 instellingen waar LHSP al aanwezig was.
Een andere activiteit van Dictaphone is de registratie van gesprekken in callcenters, een domein dat LHSP sterk interesseert, maar waarin het tot nu toe zwak vertegenwoordigd was.
Tot slot vermelden we nog de licentieovereenkomst voor instrumenten die een zoekactie op het net moeten vereenvoudigen met America Online, de nummer één van de internetproviders.

De overname van Dictaphone is weloverwogen. Ondanks de sterke koersstijging na de bekendmaking van het akkoord met AOL blijven we bij ons KOOPadvies.

KOERSEVOLUTIE LHSP IN USD

Deel dit artikel