Analyse
SCM Microsystems 18 jaar geleden - dinsdag 22 februari 2000

SCM MICROSYSTEMS - SCM boert uitstekend op vooravond van CeBIT dat de koers kan opdrijven

· Smart card-lezers
· Frankfurt (Euro.NM)
· 112 EUR

SCM Microsystems, de Duitse specialist in smart card-interfaces, pakte uit met uitstekende resultaten voor het vierde kwartaal van ‘99. In dat kwartaal brak het bedrijf alle records wat de bruto-winstmarge betreft (39,4 % tegenover 32,1 % in dezelfde periode vorig jaar). De netto-winst per aandeel is gestegen tot 0,43 USD. Deze goede cijfers zijn te danken aan de verkopen in de segmenten digitale tv en netwerkbeveiliging. Op het domein van de digitale tv heeft SCM een samenwerkingsakkoord gesloten met Philips en Microsoft om een ontvanger voor digitale programma’s op computer te ontwikkelen. In het segment netwerkbeveiliging werkt SCM samen met Identix aan de commercialisering van een lezer van digitale vingerafdrukken voor draagbare computers. De authentificatie gebeurt via de lezer die de specifieke kenmerken van de vinger van de gebruiker herkent. Zo kun je snel een verbinding maken met een computer zonder diverse paswoorden te moeten onthouden.
Voor de digitale media dan weer was het een vierde kwartaal in mineur. Dat hangt samen met het tekort aan geheugenkaarten voor digitale gegevens zoals muziek op het internet en digitale foto’s. De aardbeving in Taiwan heeft namelijk de productie en levering van geheugenkaarten grondig in de war gestuurd. Het gaat echter om een tijdelijk probleem en we blijven geloven dat het toenemend aantal digitale apparaten de groei van dit segment zal stimuleren.

Evenwichtige balans, prima kaspositie, recordresultaten…Alles boezemt vertrouwen in. Bovendien kan de aankondiging van nieuwe producten op CeBIT eind februari de koers nog opdrijven. KOPEN.

KOERSEVOLUTIE SCM (vet, basis 100) EN EURO.NM FRANKFURT

 

Sinds begin ’99 presteert SCM slechter dan de Duitse Euro.NM ondanks het duwtje in de rug dat het aandeel onlangs kreeg na de uitstekende resultaten.

Deel dit artikel