Analyse
Autonomy 18 jaar geleden - dinsdag 22 februari 2000

AUTONOMY - aanzienlijke markt opent zich voor het bedrijf, maar het aandeel blijft overgewaardeerd

· Kennismanagement
· Easdaq
· 120,25 USD

Autonomy, de Engelse specialist in intelligente zoekrobotten, blijft maar licentieovereenkomsten bekendmaken voor zijn technologie "kennismanagement". De recentste partners zijn o.a. Panagon eSolution, een Amerikaans bedrijf dat portaalsites creëert voor elektronische handel tussen bedrijven, en KnightRider.com, een Amerikaanse leverancier van online-diensten.
Ook al is Autonomy pas sinds kort aanwezig op de markt van e-commerce, toch zou deze activiteit een aanzienlijke bron van inkomsten moeten worden. Volgens Gartner Group zal de elektronische handel tussen bedrijven tegen 2004 goed zijn voor 7 290 miljard USD en zal het succes ervan afhangen van het navigatiemiddel en de efficiëntie van de portaalsites.
Behalve op ondernemingen mikt Autonomy ook op particulieren met Kenjin, een programma dat vanaf mei gratis gedownload zal kunnen worden op de site van Autonomy. Kenjin creëert automatisch een gebruikersprofiel via een analyse van de geraadpleegde internetsites, ontvangen e-mails en opgestelde documenten. De bedoeling is de gebruiker meer informatie te bieden over onderwerpen die hem interesseren. Dankzij dit programma zal de internaut niet langer verdwalen in het labyrint dat het internet wel degelijk is en zal de navigatie sneller en efficiënter gebeuren.
Vermeldenswaard is ook nog dat Autonomy een filiaal geopend heeft in Italië, een markt die goed is voor 10 % van zijn omzet in Europa, maar waarop het nog niet rechtstreeks aanwezig was.

In het afgelopen boekjaar, afgesloten op 31 december, stegen de verkopen behoorlijk en zou er dus maar een licht verlies per aandeel van 0,59 pence (- 5 vorig jaar) mogen zijn. Bovendien zou de veralgemening van nieuwe aansluitingsmethoden met het internet een aanzienlijke markt moeten garanderen voor Autonomy’s producten. Toch blijft het aandeel overgewaardeerd. HOUDEN.

Deel dit artikel