Analyse
Neuhaus kent bonusaandeel toe 18 jaar geleden - maandag 13 december 1999

NEUHAUS KENT BONUSAANDEEL TOE

Zoals eerder aangekondigd kent pralineproducent NEUHAUS over het op 30 juni 1999 afgesloten boekjaar geen dividend toe, maar wel een bonusaandeel.

Hoe zit de vork aan de steel ?

· Sinds 13 december geven 30 coupons nr. 4 van de bestaande aandelen recht op 1 nieuw aandeel NEUHAUS met coupon nr. 5 en volgende aangehecht. Coupon nr. 4 zal apart op de beurs noteren, om de beleggers de kans te bieden coupons die ze te kort of op overschot hebben te kopen of te verkopen.
· U hebt een jaar tijd - tot 12 december 2000 - om het bonusaandeel op te vragen. Tot die datum noteren de coupons nr. 4 ook apart op de beurs.
· Sinds 13 december geven ook 30 coupons nr. 4 van VV-strips NEUHAUS - die sowieso op een effectenrekening staan - recht op 1 nieuwe VV-strip, met de coupons nr. 5 en volgende aangehecht. De coupons nr. 4 van de VV-strips NEUHAUS krijgen in tegenstelling tot de coupons nr. 4 van de aandelen geen aparte notering op de beurs, maar ze kunnen wel verhandeld worden op de wekelijkse openbare veilingen.
· Normaal zijn er geen kosten voor het omruilen van 30 coupons nr. 4 tegen het bonusaandeel, maar als u om de materiële levering vraagt, moet u natuurlijk wel 0,2 % leveringstaks betalen. Mocht uw gebruikelijke financiële tussenpersoon toch kosten aanrekenen, dan gaat u best naar één van de loketinstellingen : Bank Degroof, Petercam, of Fortis Bank.


Wat moet u doen ?

· Sinds de winstwaarschuwing in juni en de ontgoochelende resultaten van NEUHAUS, kopen we het aandeel niet meer. De toekomstverwachtingen zijn immers niet uitzonderlijk goed, maar anderzijds ook niet bar slecht. Tegen de huidige koers, mag u uw aandelen houden. Vandaar dat u met uw coupons nr. 30 best het bonusaandeel opvraagt. Zo gaat u ook het fenomeen van de winstverwatering (waarbij de winst over meer aandelen moet worden verdeeld) te lijf.
· Coupons nr. 4 op de beurs bijkopen zouden we echter niet doen en ook het verkopen van de overtollige coupons nr. 4 is volgens ons omwille van de meestal hoge transactiekosten niet aangewezen. U houdt ze beter bij tot na december 2000. NEUHAUS zal u daarna immers het geld van de niet omgeruilde coupons nog uitbetalen.
· Ook als uw aandelen op een effectenrekening staan, mag u niet vergeten de nodige instructies te geven aan uw financiële tussenpersoon.

Deel dit artikel