Analyse
Topcall 18 jaar geleden - dinsdag 16 november 1999

TOPCALL - Het bedrijf zal kunnen profiteren van de groei van de markt in de komende jaren

· Unified messaging
· Easdaq
· 18,30 EUR

Het Oostenrijkse TOPCALL, dat unified messaging-systemen produceert voor grote en middelgrote ondernemingen, wist zijn omzet tijdens het derde kwartaal met 17 % te verhogen in vergelijking met dezelfde periode in 1998. Voor de negen eerste maanden is de winst voor belastingen opgelopen tot 8 miljoen EUR of een stijging van 34 % tegenover dezelfde periode vorig jaar. We blijven dus geloven dat TOPCALL zijn objectief - een netto winststijging van 35 % voor het hele jaar - zal kunnen realiseren.
Het bedrijf heeft ons trouwens verzekerd dat zijn verkopen in het vierde trimester niet al te zeer zullen lijden onder de millenniumbug. Maar het is precies de angst voor de negatieve gevolgen van de bug op de verkopen die doorgewogen heeft op de koers. Die angst is volgens ons overdreven.
Bovendien verwachten deskundigen dat de markt van unified messaging in de komende jaren een groeipercentage van 50% zal noteren. TOPCALL, dat momenteel marktleider is, zou daarvan moeten profiteren dankzij zijn gloednieuwe product Communication Server One. De directie heeft ons meegedeeld dat er onderhandelingen aan de gang zijn met verschillende specialisten in de spraaktechnologie, waaronder Lernout & Hauspie en ook Philips. De integratie van spraaktechnologie in het paradepaardje van TOPCALL is voor de komende maanden voorzien. Zo zul je je e-mail kunnen beluisteren via de telefoon.

Met een winstverwachting van 0,90 EUR per aandeel voor het jaar 2000 is het aandeel goedkoop. KOPEN.

KOERSEVOLUTIE TOPCALL IN EUR

Deel dit artikel