Analyse
SCM Microsystems 18 jaar geleden - woensdag 3 november 1999

SCM MICROSYSTEMS - Digitale TV en digitale media zijn goede locomotieven

· Smart card-lezers 
· Frankfurt (Euro.NM)
· 46,95 EUR

SCM boekte in het derde kwartaal een winst per aandeel van 0,26 EUR of bijna dubbel zoveel als de 0,14 EU van het derde trimester van 1998. De Duitse groep dankt dit vooral aan hogere winstmarges. Bovendien zijn de productieproblemen in Singapore opgelost en produceert SCM in China erg goedkoop. Vooral de afdelingen digitale TV en digitale media zorgden voor hogere inkomsten. We verwachten dat de divisie digitale TV tijdens het vierde kwartaal sterk zal blijven groeien, onder andere dankzij NetCast Streamer. Gebruikers van dit product kunnen het aan een pc koppelen en zo satellietgegevens veel sneller ontvangen dan via het telefoonnet. Voor dit product sloot SCM een contract ter waarde van 18 miljoen USD met Efdex en dat zal uiteraard de komende kwartalen een positieve weerslag hebben op de resultaten.
In het segment digitale media lagen de winstmarges een stuk hoger dan tijdens het derde kwartaal van 1998. Dat was te danken aan een sterke vraag vanwege OEM's (Original Equipment Manufacturers) op de markt van digitale camera's en audiorecorders, en dat zal ook de nabije toekomst zo blijven. Marktstudies tonen immers aan dat de markt van de digitale camera's en audiorecorders tot 2002 elk jaar zou moeten verdubbelen. De smart card-lezers profiteren daarvan mee omdat ze digitale beelden 20 keer vlugger kunnen overbrengen dan de traditionele kabels
.

Na een teleurstellend tweede trimester deden de twee sterdivisies (85 % van de omzet), digitale media en digitale T, het in het derde kwartaal uitstekend.. Deze markten bieden heel wat opportuniteiten en de onderneming profiteert er ten volle van. Dit biedt perspectieven. U mag KOPEN.

KOERSEVOLUTIE VAN SCM MICROSYSTEMS IN EUR

Deel dit artikel