Analyse
Lernout & Hauspie 18 jaar geleden - woensdag 3 november 1999

LERNOUT & HAUSPIE - De concurrentie zit niet stil, maar LHSP blijft een goede koers varen

· Spraaktechnologie
· Easdaq
· 32,88 USD

De trimestriële resultaten van LHSP, de Belgische stem- en taalspecialist overtroffen de verwachtingen van de financiële analisten. De omzetstijging van
60 % en de winst per aandeel (WPA) van 0,16 USD bevestigen dat er momenteel schwung zit in LHSP. Een schaduwvlek is wel dat de vorderingen op klanten 40 % hoger liggen dan eind juni. Maar het management bevestigde ons dat alles in het werk wordt gesteld om dat probleem nog dit jaar te verhelpen. Voorts maakte LHSP bekend dat het 3 nieuwe bedrijfsunits heeft opgericht om nog beter op marktkansen te kunnen inspelen. Daar hebben wij toch wat bedenkingen bij. Volgens ons zou het beter zijn zich te concentreren op de markt in plaats van elke zes maanden de structuur te wijzigen, met het risico de leidersrol op de "core markt" van de stemtechnologie kwijt te spelen. De concurrentie zit immers niet stil. Zo nam Microsoft recent het stemherkenningsbedrijf Entropic over, terwijl IBM en Nokia voor stemherkenningsprojecten de handen in elkaar slaan.

 

Vooralsnog behouden wij ons vertrouwen in het management en verwachten we volgend jaar  een WPA van 1,25 USD. Tegen de huidige koers is het aandeel goedkoop. KOPEN.

KOERSEVOLUTIE VAN LHSP IN USD

Deel dit artikel