Analyse
Innogenetics 18 jaar geleden - dinsdag 30 november 1999

INNOGENETICS: een akkoord met een farmaceuticabedrijf blijkt nu onontbeerlijk

· Biotechnologie
· Easdaq
· 17,65 EUR

Innogenetics, de Belgische marktleider in de biotechnologie, heeft zijn resultaten voor het derde kwartaal vrijgegeven. In de loop van de 9 eerste maanden heeft het bedrijf verliezen "gerealiseerd" van 23,8 miljoen EUR, tegenover 8,1 miljoen EUR voor dezelfde periode van '98. Dat is vooral te wijten aan de ontgoochelende verkoop van de diagnostiekproducten (de belangrijkste bron van inkomsten) op de veelbelovende Amerikaanse markt. Het contract met Abbott heeft duidelijk geen vruchten afgeworpen.
Bij de bekendmaking van de resultaten heeft Innogenetics ook onthuld dat het volop onderhandelingen voert met farmaceuticabedrijven, wellicht met het oog op de ontwikkeling van therapeutische producten tegen hepatitis C. Dat bevestigt wat we zeiden in E-R 45.
Innogenetics moet nu op zoek gaan naar samenwerkingsakkoorden om een vaccin tegen hepatitis C te ontwikkelen, waarbij het riskeert voorbijgestoken te worden door de concurrentie (Chiron Corporation en Vertex Pharmaceuticals) die steeds actiever wordt. Het door Vertex ontwikkelde product zit al in fase II (van de drie) van de klinische tests (proeven op mensen om te zien of het middel betrouwbaar en doeltreffend is). Bij Innogenetics daarentegen is de preklinische fase (proeven op dieren) nog niet afgesloten. De overgang naar fase I is voorzien voor begin volgend jaar, wat betekent dat Vertex bijna twee jaar voorsprong heeft op Innogenetics. Overigens, als Vertex een efficiënt vaccin vindt, zou dat nare gevolgen kunnen hebben voor het marktaandeel van Innogenetics.
Hoe dan ook, aangezien het proces tussen de preklinische fase en de goedkeuring door de FDA vrij lang is (6 à 10 jaar), is het voorbarig om te beweren dat de kloof tussen Vertex en Innogenetics definitief is.

Tot we meer details krijgen over een eventuele samenwerking met een farmaceuticabedrijf HOUDEN.

Deel dit artikel