Analyse
Lernout & Hauspie 18 jaar geleden - dinsdag 5 oktober 1999

LERNOUT & HAUSPIE - De 3 kernactiviteiten evolueren gunstig

· Spraaktechnologie
· Easdaq
· 35,10 USD

LHSP, de Belgische specialist in spraak- en taaltechnologie, is de laatste tijd erg actief geweest en bevestigt van dag tot dag zijn status van nummer 1 in zijn drie kernactiviteiten (cfr. E-R 36).
1) De bedrijfsunit speech and language applications zal 2 nieuwe producten aan het grote publiek voorstellen. Met het eerste product 'Now You're Talking On The Web' kun je al pratend surfen op het net. Met het tweede "Easy Language' kunnen zakenlui, toeristen, studenten, enz. sleutelwoorden en nuttige zinnen leren. Bovendien heeft LHSP zijn positie verstevigd op de markt van dicteersoftware voor de medische sector na de overname van Computer Aided Medical Systems (CAMS), een Engels bedrijf gespecialiseerd in de codering van medische rapporten. Door die codering toe te voegen aan de oplossingen voor medische rapportering opent LHSP een markt van miljoenen dollars.
2) Voor de activiteit technology & solutions heeft LHSP zijn objectief om nummer 1 te worden in het Verre Oosten zo goed als bereikt door de acquisitie van het Koreaanse Bumil Information & Communications (BIC). BIC gebruikt de spraaktechnologie van LHSP in telefoontoepassingen voor grote Koreaanse bedrijven. Deze operatie onderstreept het belang van de telecommunicatie voor de groei van LHSP. Volgens analisten zal de markt van spraaktechnologie in telefoontoepassingen groeien van 194 miljoen USD in '99 naar ruim 1,1 miljard USD in 2002.
3) De unit speech and language services heeft een overeenkomst gesloten met Yahoo! (zoekrobot op het Internet) voor de automatische vertaling van Internetpagina's. De vertaling zal in een tiental landen aangeboden worden, o.a. in Frankrijk, Japan, Duitsland...

Gezien de gunstige ontwikkelingen voor de drie kernactiviteiten blijven we het aandeel aantrekkelijk vinden. KOPEN.

Deel dit artikel