Analyse
Qiagen 18 jaar geleden - dinsdag 7 september 1999

QIAGEN: het biotechnologiebedrijf heeft de wind in de zeilen

· Biotechnologie
· Nasdaq
· 42 USD

Het minste wat je van QIAGEN kunt zeggen, is dat het geen biotechnologiebedrijf is zoals alle andere. Waarom ? Terwijl het overleven van de meeste van zijn soortgenoten grotendeels afhangt van samenwerkingsakkoorden met grote farmaceutische laboratoria of van de "vrijgevigheid" van hun aandeelhouders, noteert QIAGEN een gestage groei van de omzet (+ 34% in het eerste halfjaar van '99) en de winst (+ 38%).
Op het financiële vlak is de balans gezond, zijn de marges hoog en de exploitatiekosten onder controle.
Op het technologische vlak lijkt het Duitse bedrijf ook een aanzienlijke voorsprong te hebben op zijn concurrenten, die overigens weinig talrijk zijn.
De situatie is dus uiterst gunstig.
Bovendien zouden de recente ontwikkelingen (joint venture met Becton Dickinson, Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in diagnostische systemen) die erop gericht zijn ten volle te profiteren van de verwachte boom voor diagnostische tests gebaseerd op ADN, de verdere opmars van QIAGEN moeten ondersteunen.
De enige schaduwzijde is de relatief hoge prijs van het aandeel zelf, al is het proportioneel gezien niet duurder dan toen we het kochten 18 maanden geleden. De koersstijging (+ 70%) ging immers gepaard met een gelijklopende winstevolutie.

De technologische vooruitgang en de gezonde financiële situatie van de onderneming geven QIAGEN de wind in de zeilen. KOOPWAARDIG.

KOERSEVOLUTIE QIAGEN IN USD

Deel dit artikel