Analyse
BE Semiconductor 18 jaar geleden - dinsdag 21 september 1999

BE SEMICONDUCTOR - Crisis in de halfgeleidersector laat sporen na

· Halfgeleiders
·
Amsterdam
· 10,25 EUR

Als we de cijfers van het eerste halfjaar van '99 bekijken, begrijpen we meteen van welke omvang de schade is die de crisis in de halfgeleidersector de laatste jaren bij de minder sterke spelers heeft aangericht.
Zo werden in de eerste zes maanden van dit jaar verliezen genoteerd bij BE SEMICONDUCTOR. Het tweede kwartaal was weliswaar heel wat beter dan het eerste, wat de algemene heropleving van de sector bevestigt.
De resultaten zouden dus stilaan moeten verbeteren in de loop van het tweede semester. BE SEMICONDUCTOR zou zijn voordeel moeten kunnen halen uit een orderboekje dat veel gevulder is dan zes maanden geleden en uit de kostendaling van het herstructureringsplan dat eind '98 ingevoerd werd in het heetst van de crisis.

Hoewel BE SEMICONDUCTOR bekend staat als de technologische leider in zijn sector, zorgen de recente ontwikkelingen ervoor dat we er wel enigszins aan twijfelen of de groep de cyclische crises in de halfgeleidersector zonder kleerscheuren zal kunnen overwinnen. NIET KOPEN.

KOERSEVOLUTIE BE SEMICONDUCTOR IN EUR

Deel dit artikel