Analyse
Autonomy 18 jaar geleden - dinsdag 7 september 1999

AUTONOMY: riskante belegging, maar veelbelovend winstpotentieel

· Kennismanagement
· Easdaq
· 9,25 USD

In ons laatste nummer voor de zomervakantie stelden we u dit Britse bedrijf voor dat software produceert voor het automatisch beheren van niet gestructureerde gegevens binnen een bedrijf (intranet) of op het Internet.
Uit de resultaten van het eerste halfjaar blijkt duidelijk het groeiende succes van deze softwareproducent uit Cambridge. Zo zijn de verkopen verviervoudigd tegenover dezelfde periode vorig jaar, dankzij het afsluiten van nieuwe contracten en dankzij een geslaagde entree op de Amerikaanse markt. De onderneming heeft daar trouwens extra personeel aangeworven om een toename van de verkopen in Amerika, de meest beloftevolle markt voor de producten van AUTONOMY, in de toekomst te verzekeren.
Dat betekent echter niet dat de ambities van het bedrijf beperkt zijn tot het Amerikaanse vasteland en Groot-Brittannië, voorlopig de belangrijkste markt. Zo is Scandinavië al vertegenwoordigd in de omzet en heeft de groep een nieuwe dimensie gegeven aan haar geografische expansie door de oprichting van een filiaal in Sydney.
Ten slotte willen we onderstrepen dat AUTONOMY in de komende drie jaren zeker een hoog groeipercentage qua verkopen moet kunnen aanhouden om de winsten (geraamd op 0,4 USD per aandeel in 2002) binnen te rijven die de huidige koers rechtvaardigen.

Ook al is dit een risicovolle belegging, de recente ontwikkelingen wijzen erop dat AUTONOMY een winnaarsprofiel heeft. Een belegging met een groot risico, maar een veelbelovend winstpotentieel. KOPEN.

KOERSEVOLUTIE AUTONOMY IN USD

Deel dit artikel