Analyse
SCM Microsystems 19 jaar geleden - dinsdag 4 mei 1999

SCM MICROSYSTEMS - Digitale media wakkert de resultaten aan

• Smart card-lezers
• Frankfurt (Euro.NM)
• 63,30 EUR; 123,80 DEM

Het Duitse SCM MICROSYSTEMS, gespecialiseerd in smart card- interfaces, presteerde goed in het eerste kwartaal van 1999. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is de omzet 75% gestegen en is de winst per aandeel verdubbeld.
Het segment digitale tv groeide meer dan 50% tegenover het eerste kwartaal van 1998, nog steeds dankzij de Europese vraag, vooral uit Duitsland. Op de Amerikaanse markt is er voor SCM nog niets veranderd (ER 33).
Het segment van netwerkbeveiligingsproducten boerde ook goed (+70%), dankzij de beslissing van pc-fabrikanten om smart card-lezers in hun producten te integreren (ER 33).
De derde en laatste activiteit van SCM, digitale media, kwam als een aangename verrassing toen SCM onlangs diversifieerde op dit domein via drie acquisities in 1998. Deze producten ondersteunen de overdracht van digitale informatie (beeld, geluid...) tussen toestellen zoals digitale camera's, scanners, audiorecorders en pc's. De omzet van deze activiteit verdubbelde zowat in het eerste kwartaal van 1999 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (herrekend voor de acquisities). Het lijkt erop te wijzen dat de overgenomen bedrijven met succes geïntegreerd zijn en dat er een positieve synergie is. Deze omzetgroei werd aangewakkerd doordat de laatste maanden de verkoop van digitale camera's sterk gestegen is bij SCM's klanten zoals Canon, Kodak en Olympus. Industriële experts voorspellen zelfs dat de wereldwijde verkoop van digitale camera's jaarlijks met 43% zal stijgen tot het jaar 2002.

We waren terughoudend voor SCM's vooruitzichten op korte termijn. Maar de huidige ontwikkelingen op de markt van de digitale media - waarop SCM met succes zijn activiteiten heeft gediversifieerd - schenken ons vertrouwen in de toekomst van het bedrijf. KOOPWAARDIG.

KOERSEVOLUTIE SCM IN EUR

Deel dit artikel