Analyse
LHS Group 19 jaar geleden - dinsdag 4 mei 1999

LHS GROUP - Uitstekende vooruitzichten ondanks de koersdaling

• Factureersystemen
• Frankfurt (Euro.NM)
• 33,10 EUR; 64,74 DEM

Na een recent bedrijfsbezoek zijn we ervan overtuigd dat voor LHS het ergste achter de rug is. Waarom ? Drie problemen die wogen op de koers, lijken nu van de baan.
Ten eerste, de algemene directeur en andere belangrijke aandeelhouders wilden een deel van hun aandelen verkopen, wat bij de markt het onbehaaglijke gevoel wekte dat er slecht nieuws op komst was. Maar door de aanhoudende koersdaling trokken ze hun aanbod in. De algemene directeur vertelde ons dat hij zich bedacht had en dat hij in de eerste vijf jaar geen aandelen zou verkopen.
Ten tweede, twee "herrieschoppers" binnen het bestuur zijn opgestapt. De algemene directeur ontsloeg de eerste omdat hij een slechte teamspeler bleek. Een ander lid nam ontslag na onenigheid over de nieuwe bedrijfsstructuur (uit één afdeling worden er twee gecreëerd: de eerste gericht op klantenservice en de tweede op productontwikkeling).
Een derde reden voor de koersdaling waren de povere resultaten voor het eerste kwartaal die gepubliceerd werden door een Amerikaanse concurrent van LHS, Saville Systems. Maar enkele dagen later maakte LHS zelf zijn resultaten voor het eerste kwartaal bekend die in de lijn van de marktverwachtingen lagen (de omzet was 49% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar en de winst steeg zelfs met 79%).
Bovendien heeft LHS een nieuwe overname aangekondigd: in ruil voor 5,2 miljoen in aandelen heeft LHS het Amerikaanse Priority Call verworven. Dit bedrijf is gespecialiseerd in software voor vooraf betaald telefoneren en telefoneren met credit card. De producten van Priority Call vormen een mooie aanvulling op de facturatie- en klantendienstsoftware van LHS.

We kunnen nu ons vertrouwen in het bedrijf bevestigen en verwachten dit jaar een winst per aandeel van 0,64 EUR. Tegen 2002 zou dit cijfer met gemak moeten verdubbelen tot 1,39 EUR. KOPEN.

KOERSEVOLUTIE LHS IN EUR

Deel dit artikel