Analyse
Innogenetics 19 jaar geleden - dinsdag 4 mei 1999

INNOGENETICS - Herstel van de verkopen tegen het einde van het jaar

• Biotechnologie
• Easdaq
• 27,65 EUR

Na Abbotts overname van Murex (INNOGENETICS' vroegere partner) heeft INNOGENETICS eindelijk een nieuwe distributieovereenkomst afgesloten met Abbott. Volgens het nieuwe contract verwerft Abbott de exclusieve verkoopsrechten van het belangrijkste diagnostiekproduct van INNOGENETICS: LiPA HLA (dat detecteert of het lichaam een orgaan of beenmergtransplantaat zal afstoten).
Voor alle andere diagnostiekproducten krijgt INNOGENETICS opnieuw de verkoopsrechten (vroeger had Murex meer exclusieve rechten, maar Abbott was niet geïnteresseerd omdat deze producten nog in de beginfase van de marktaanvaarding zaten). Op deze producten zal INNOGENETICS dus hogere winstmarges halen dan tevoren. Dat is goed nieuws... op voorwaarde dat INNOGENETICS genoeg verkoopskracht verwerft om ze te verkopen. Om dat doel te bereiken heeft de onderneming over heel Europa kleine distributiebedrijven gekocht. Toch ontbreken nog Frankrijk en Italië. Maar de directie verzekerde ons dat een of twee overnames dit jaar dat euvel zouden moeten verhelpen.
Het is logisch dat het nog even zal duren voor de verkoop opnieuw aantrekt - voor de eerste zes maanden van dit jaar worden dan ook verliezen verwacht. Het bedrijf beschikt evenwel over een sterke financiële reserve, dus is er geen reden tot paniek. Tegen eind dit jaar zal INNOGENETICS wellicht de resultaten hebben van enkele therapeutische onderzoeksprojecten (zo zijn er nieuwe tests op apen gestart voor het HCV-virus). We hopen dat tegen dan de verkoop van diagnostiekproducten een nieuw élan zal krijgen.

De komende maanden zien we weinig opwaarts potentieel voor het aandeel, tegen het jaareinde verwachten we echter beterschap, zowel voor het bedrijf als voor het aandeel. Als belegging op lange termijn KOOPWAARDIG.

Deel dit artikel