Analyse
BGL splitst aandelen 19 jaar geleden - dinsdag 25 mei 1999

BGL SPLITST AANDELEN

De Banque Générale du Luxembourg (BGL) heeft beslist haar aandelen in tien te splitsen.
Als uw BGL-aandelen op een effectenrekening staan, hoeft u niets te doen. Het aantal effecten dat u heeft, wordt automatisch aangepast.
Als u daarentegen deze effecten materieel in bezit hebt, moet u uw aandelen met coupons nr 6 en volgende aangehecht aan uw financiële tussenpersoon terugbezorgen zodat hij ze kan omruilen. Vanaf 25 mei kunnen immers alleen de nieuwe aandelen op de Luxemburgse beurs verhandeld worden.
In theorie verandert met deze operatie voor u niks. Uw aandelen zijn 10 keer minder waard, maar u hebt er 10 keer meer. In de praktijk echter heeft een aandelingsplitsing veeleer een positief effect. De waarde van één aandeel, die vroeger aanzienlijk was in het geval van de BGL, is nu minder hoog en dat maakt de aandelen beter verhandelbaar. Bovendien wordt een dergelijke aankondiging meestal positief onthaald door de belegggers omdat ze erop wijst dat de directie vertrouwen heeft in de perspectieven en in de beurkoers. Een aandeel zal immers niet gesplitst worden als de directie een koersverlaging verwacht.

KOERS VAN HET AANDEEL BGL IN EURO

Tegen een waarde van meer dan 80 000 Belgische/Luxemburgse frank moest je voor één aandeel van de Banque Générale de Luxembourg wel erg veel neertellen. De aandelensplitsing in tien zorgt voor een grotere flexibiliteit.

Deel dit artikel