Analyse
De Rigo 19 jaar geleden - dinsdag 20 april 1999

DE RIGO - Distributienetwerk moet verkoop 1999 opdrijven

• Brillen
• New York
• 6,75 USD

Met een stagnerende verkoop en een gehalveerde winst kunnen we 1998 bezwaarlijk een goed jaar noemen voor DE RIGO. Erger nog, de winst is alleen het resultaat van de financiële beleggingen van de groep en niet van haar commerciële prestatie. Voor het voorbije jaar werd een operationeel verlies genoteerd en met iets meer dan 0,11 USD ligt de winst per aandeel heel wat lager dan de verwachte 0,31 USD.
1999 zou echter beter moeten worden. De omzet, die de voorbije jaren terugliep (meteen de hoofdoorzaak van alle problemen), zou een zuurstofinjectie moeten krijgen door de overname van het Britse distributienetwerk eind 1998. De omzet zou dit jaar moeten stijgen van 200 miljard ITL naar iets meer dan 600 miljard. De recente overeenkomst met Prada om een brillenlijn op de markt te brengen onder Prada's naam moet ook de verkoop verhogen.

We geloven dat de nettomarges dit jaar 5% kunnen bereiken, waardoor de onderneming een winst per aandeel van 0,40 USD zou kunnen realiseren. Tegen de huidige koers is het aandeel correct geprijsd. KOOPWAARDIG.

Deel dit artikel